Møt Olivenlunden 1830 på Oslo Vin- og matmesse!

Del på Facebook

Olivenlunden ønsker å være en oase for smaksopplevelser og matinspirasjon. Her skal du bli møtt av mennesker med innsikt og engasjement og lærer deg alt du trenger å vite for å lage fantastiske måltider hjemme. Hyllene i alle butikker i Olivenlunden 1830 fylt med ekte vare for ekte mennesker. Som olivenolje- og balsamicospesialist er målsettingen å gjøre ditt måltid til en sann nytelse og en ekte opplevelse.

 

Olivenlunden 1830 historien

Alt begynte i en bitteliten bokhandel fylt til randen med poesi. Forretningen lå på Isle St. Louis, en liten øy på den mektige Seinen i hjertet av Paris. Bokhandleren var født og oppvokst i hjertet av Provence og med sin genuine interesse for kultur og tradisjoner takket han med glede ja da han fikk i oppdrag å dokumentere olivenkulturen i landene rundt Middelhavet gjennom fotografi og tekst. Han ble invitert inn hos utallige generøse og gjestfrie olivendyrkere som alle serverte ham rike og aromatiske smaksopplevelser.

Med stolthet hevdet alle som én at nettopp deres olivenolje var den beste, og da han dro ga de ham alle en gave som bevis, en flaske ekte, håndlaget olivenolje. Mannen vendte hjem til sin lille øy på floden med et unikt innblikk i olivenkulturens verden og historie, og reisen ble for ham en kulinarisk åpenbaring. Inspirert, tok han inn det beste utvalget av olivenoljer og solgte dem sammen med poesien. Det tok ikke lang tid før oljene presset bøkene ut av hylla og i 1996 ble forretningen omdøpt. Den fikk sitt nye navn ”Oliviers&Co.” etter sin grunnlegger, bokhandleren Olivier Baussan.

Tre år senere møter han på to norske matentusiaster, Erik og Per Axel, og det ble starten på et langt og ekte vennskap. De åpnet den første lille butikken i Vibesgate på Majorstua. Over de neste 15 årene etablerte de mer enn 18 butikker bare i Norge og ble en toneangivende formidler av det mediterranske kosthold. Man kan si de har bidratt til at nordmenn har fått smaken på det middelhavske måltid, der olivenoljen har fått en solid og naturlig plass i det norske kjøkkenet. Etter en bitter familiefeide ble Olivier presset ut av sitt livsverk, men Olivenlunden beholdt sitt vennskap med ham.

Det franske selskapet ble solgt enda en gang, denne gangen til et teknologiselskap. Olivier Baussan hadde i mellomtiden kjøpt et handelshus, Maison Brémond 1830, med opprinnelse i Aix-en- Provence som siden 1830 hadde solgt olivenolje, balsamico og kulinariske delikatesser. Dette resulterte i en sammensmelting av Olivenlunden og Maison Bremond 1830, som vi i dag ser i Olivenlunden 1830.

 

Interessert? Besøk Oslo Vin- og matmesse

Onsdag 6. juni arrangerer Norske Vinklubbers Forbund for 13de gang sin vin- og matmesse i Gamle Logens ærverdige lokaler. Her har vi samlet nesten 60 utstillere innen vin, mat og andre spennende bransjer. Du vil her ha mulighet til å smake et hundretalls forskjellige viner, kortreiste matspesialiteter, eksklusive olivenoljer og mye annet spennende.

Olivenlunden 1830, som er omtalt over, er bare en av de mange spennende utstillerne som du kan møte på Oslo Mat- og Vinmesse. I tillegg til de mange utstillerne, så arrangerer vi en rekke seminarer og master class. Klikk her for mer informasjon og påmelding.