Motstandsløs

Del på Facebook

Går det dårligere med verden nå, så går det baklengs. Det er friksjon på alle kanter og vi vil gjerne bare ha et lite, motstandsløst pusterom. Her får du det, med fem lette sommerviner.

Nulles Parabòlic Blanc (14565001)

Spania, Catalonia, Tarragona:

Øko-sert. Blend med 50% Macabeo. Lett skallkontakt 3 timer. Lun og deilig duft, fløtekarmaell innledningsvis, videre hint av noe bittelitt syrlig/spontant, noe fruktig. Smaker som nesen, med lett glatt inngang men absolutt ikke fløtete. Frisk syre (grønt eple?), lett fylde og lett ciderpreg. Lang, lett saliverende utgang. Helt ypperlig til pizza og veggie-vårruller med nudler. Håndplukka, modnet på stål.

Kr. 164.90

Rabl Riesling 2022 (9197801)

Østerrike, Niederösterreich:

Ikke-sert. 100% Riesling. Dufter kiwi og grønt epleskall og kalk, litt vingummi og hint av ny plast. Saftig og intens, med fabelaktig syrestruktur. Veldig saliverende og fyldig. Intens og deilig. Nomsevin. Spontangjæra.

Kr. 169.90

Olivier Pithon Laïs Blanc (15082501)

Frankrike, Languedoc, Côtes Catalanes:

Øko-sert. Blend med 60% Macabeo, resten Grenache-typer. Dufter av gul frukt, noe fedme/voks, og fruktige estere. Noe polish og hint av krutt og ripeflate. Nydelig sursøt stil! Mineralsk og knaskete struktur, ren og klar men med noen tagger. Deilig «porøsitiet» i utgang. 10 mndr på eik.

Kr. 268.9

Cant. Goccia Rosso 2020 (12190601)

Italia, Umbria:

Ikke-sert. Bruker øko gjødsel og lite pløying, gammelt vulkansk jordsmonn. Vinen dufter litt karamell, stål, og salt, og sjysaus? Litt uvanlig duft, men på smak: knall. Kjølig frukt, salt, kraftig og presis inngang. Overraska! I utgangspunktet er jeg nehavtiv til det meste av emballasje som ikke er glass, – men dette er altså en vin på pappkartong med biofilm-innside (ikke plast). Fersk, lett pitrende sterkhet, med lett saliverende og lang utgang. Håndplukka, gjæra på stål og modnet på eik.

Kr. 164.90

Sannitica Arivì Cerasuolo d'Abruzzo 2021 (14256101)

Italia, Abruzzo, Cerasuolo d’Abruzzo:

Øko-sert. 100% Montepulciano. En ikke helt tørr rosè, som bare er digg. Veldig rødrosa på farge, dufter bringebær og jordbær, hint av rips, støv, og litt smør/salt. Sødmefull og saftig inngang, bare digg å drikke, ingen bitre tagger men snill syre som drar seg til litt i utgangen. Meget lettdrikkelig, men uten å bli fotballsaft. Lang ettersmak. Drikkes fra kjøleskapet.

Kr. 129.90