Norges største vinbar, Vin Vin, åpner i dag, – vi var med på førpremieren.

Del på Facebook

Denne helgen åpner Vin Vin, som blir Norges største vinbar. På før-åpningen fikk vi en forsmak på det nyeste tilskuddet av vinbarer i Oslo.

Vin Vin er Flott Gjort-gruppens nyeste etablering av møtesteder i Oslo. Stedet har flere bardisker, mange forskjellige sittegrupper og med en kapasitet til ca 180 sittende og 400 minglende personer, er Vin Vin definitivt Norges største vinbar. Godt plassert i Torggata 18, med Oslo Street Food og Sentrum Scene som de nærmeste naboene, ligger det midt i løypa for den yngre delen av publikum, og vi antar at stedet vil bli et populært tilskudd til Oslos uteliv.

Åpningstidene er fra 1700 til 0100 på hverdager og fra 1500 til 0300 helgene. Vin Vin har et lite kjøkken hvorfra det serveres små retter i papp kremmerhus.

Vin Vin er ifølge daglig leder Maria Bogdana Ianko møteplassen for alle som liker, elsker eller er nysgjerrig på vin og de skal tilby noe for alle nivåer og lommebøker. Stine Lundgaard, ansvarlig for vin og arrangementer, bekreftet dette. Ifølge henne er dette et godt sted for deg som har oppdaget vin og vil lære mer, men ikke nødvendigvis har så stor lommebok. Men med stor bredde vil vi tro man kan finne dyrere godsaker her også, noe som også bekreftes av at pris for en flaske varierer fra kr. 600,- til kr. 15.000,-.

Store deler av stedets dekor består av godt synlige vinreoler. Flere tusen flasker utgjør store deler av innredningen, – her er det ingen tvil om hva slags sted man er på. Selv om Vin Vin er en dedikert vinbar, så forsikrer de oss om at de selvfølgelig også har øl på drikkemenyen.

Fremme i lokalet er det en liten scene med en DJ, herfra vil det bli musikk i helgene. I tillegg til å være en vinbar, inkluderer Vin Vin sitt konsept å arrangere live podcast-innspillinger, smakinger i samarbeid med vinimportører, kurs og andre vinrelaterte arrangementer. Stedet har plass til ca 180 sittende og 400 minglende personer.

Mens vi er der, tenker vi på om store vinbarer kan bli litt selvmotsigende. Den klassiske vinbaren er intim og koselig. Er det forenelig med et stort lokale uten særlig med kriker og kroker og gjemme seg bort i?  Flere av Oslos vinbarer passer til beskrivelsen intim og liten. Det er ikke bare positivt, for «intim» blir i praksis fort trangt og vanskelig å bevege seg i lokalet. Det kan være slitsomt, og særlig for rullestolbrukere kan det være et problem.

Vi får vite at deler av det store lokalet skal deles opp med en skillevegg og skyvedører, slik at det er mulig å ha separate arrangementer der. Det er også et separat rom med sitteplass til 40 personer som er velegnet for aktiviteter som Master Class og smakinger. Legg til at vinbaren ligger i en kjeller, med vinflasker som dekorerer veggene bak glass, er det godt mulig Oslo har fått en vinbar som både er romslig og veldig koselig.

Og apropos rullestoltilgjengelighet, – vinbaren har både heis og HC-toalett.