Ny, fast skribent til vår nettside.

Del på Facebook

Vi har bedt Christer selv presentere seg, og gir derfor ordet til han:
«Min vininteresse begynte med en vin fra Bordeaux fra mitt fødselsår. For første gang smakte jeg en vin som var god. Det var tilbake i 1997 og min interesse for vin startet sakte men sikkert. Noen år senere kom en Château Margaux på bordet og det var ingen vei tilbake. Det var ikke én opplevelse men en utvikling over år som førte meg inn i vinens verden for fullt. Jeg ble ekstrahjelp på Vinmonopolet, tok WSET Intermediate Certificate først, deretter WSET Advanced Certificate og til slutt WSET Diploma. Underveis jobbet jeg først som KAM hos en vinimportør, deretter produktsjef hos en annen. Siden har jeg skrevet om vin for flere publikasjoner, holdt vinkurs og vinforedrag, samt vært rådgiver for både samlere og restauranter. Jeg er på mange måter en selvutnevnt ambassadør for Bordeaux her hjemme da distriktet ligger mitt hjerte nær. Burgund, Mosel, Madeira og etter hvert portvin ligger også mitt hjerte nær, men er i utgangspunktet interessert i all god vin. Vin laget på for meg ukjente druesorter er en annen lidenskap.
I 2011 ble jeg Commandeur de Bordeaux, og som første nordmann ble jeg tatt opp i Hospitaliers de Pomerol sommeren 2014. Sistnevnte tar kun opp rundt førti- femti personer fra hele verden annethvert år. En sekstentimers forsinkelse med fly satte en effektiv stopper for mitt opptak i Jurade de Saint-Emilion i september 2014, men som det fremkommer har min innsats for distriktet også blitt lagt merke til i Bordeaux. Vin er et enormt spennende fag å holde på med, man lærer noe nytt hele tiden og man møter svært pasjonerte personer. Og man får sett utrolig mange vakre steder. Vin som felt og interesse innehar også så mye mer enn bare drikken. Det er gastronomi, kultur, historie, agrikultur, biologi, geologi, tradisjoner, forskning, arkitektur, filosofi og mer. Og det viktigste av alt, ren nytelse.»