Pian delle Querci Rosso di Montalcino 2016

Del på Facebook

Jørn Broll

Jørn Broll

Filmfotografen Jørn Broll har drevet matbloggen MatogVinnett siden 2007.

Selv med manglende info og bilder fra importør og produsent må jeg bare ta med denne fine vinen! Den er et lite funn til en svært overkommelig pris (209.- kr) som det fremdeles er noen flasker igjen av på enkelte Vinmonopol.

–  –  –

Den lille familiegården Pian delle Querci har i 3 generasjoner laget viner i Montalcino i hjertet av Toscana, en 50 minutters kjøring sør for Sienna, (eller 2 timer sør for Firenze). Her har de 8.5 hektar vinmarker hvorav 6 hektar er Brunello D.O.C.G. (38 000 flasker), 2 hektar med Rosso di Montalcino D.O.C. (14 000 flasker) og 0.5 hektar med Santantimo (4 000 flasker).

 

vinifikasjon

Rosso di Montalcino DOC er laget på 100% Sangiovese druer som vokser i markene rundt Montalcino. Jordsmonnet er en blanding sand og leire og vinmarkene ligger på omlag 250 meter over havet. Vinen gjærer i ståltanker med en makstemperatur på 29° C  De får 6 måneders modning på 5000 liters slavonske eikefat og 5 måneders flaskelagring før salg.

 

smaks07notater

Denne vinen er det bare å åpne, helle i glasset og kose seg med. Den har fått seg et par år på flaske og gir umiddelbart følelse av å være på et godt sted i livssyklusen. Florale og lette dufter av skogbunn, litt mynte og urter slår i mot fra glasset. På smak har den en lett moden og behagelig frukt pent balansert mot en leskende god syrlighet.  Det er fin lengde i smakene med tørre, lett stramme tanniner. Den er overraskende god og går bra temperert til 16° C til pizza eller kyllingklubber med asiatisk barbecuesause. Nam!

Pian delle Querci Rosso di Montalcino 2016

 

Azienda Agricola Pian delle Querci