Foto: Silje L Meskestad

Racernotater fra noen godbiter i marsnyheter del 2

Del på Facebook

Grafikk som viser prinsippene for ØkoNytt-viner Familieeide vinmarker, få tilsetningsstoffer, håndplukka, spontanfermentert, og dyrket i biologisk mangfold i en sirkelflyt.ØkoNytt har smakt 50-60 viner en formiddag i februar, på pressesmaking av mars-nyheter hos importørgruppen Moestue. Her følger racer-notater på noen godbiter fra andre delgruppe! Her finner du et par hvitviner som knitrer på tunga, og en kanarisk rødvin som gir deg både krutt og knekkebrød.

 

A. Clüsserath Steinreich Riesling Trocken 2020
Varenummer: 1734901
Ikke-sert, driver øko. Alt fra Clüsserath er noms. Såå fin! – denne Trocken. Nydelig syre-sødmebalanse. Dufter aprikos og hint av mynte. Prøv gjerne «Goldtröpfchen Feinherben»: klokkeklar syre-sødmebalanse, og «Apotheke Kabinett»’en, helt utrolig pen syre og sødmen nesten knitrer på tunga. (importør: Moestue)

 

Robert Weil Kiedrich Turmberg Riesling Trocken 2020
Varenummer: 14152001
Ikke-sert. Driver Øko. Smakt uten tilsyn og info. Super syresødme! Intens! Den rimeligere «Kiedricher» er litt mer peprig. Håndplukka. (importør: Moestue)

 

Borja Perez “Artifice” Listan Blanco de Canarias 2019 (og rødvinen Artifice Tinto) Listan Negro)
Varenummer: 13920001
Ikke-sert. 100% Listan (også kjent som palomino fino). Borja eier selv omtrent 5 hektar, men har så vidt jeg forstår kjøpt inn lokale druer til denne Artifice-serien. Den hvite har fin sødme, litt krutt der, er sikkert knall til grilla sjøkreps. Den røde «Tinto» er laget på Listan Negro og har et underliggende preg av svovel, dufter nydelig også av bær og krutt og knekkebrød. Smaker smalere enn nesen, men med helt nydelig vilt, surøl-aktig overtoner! Altså på grensa, men helt innafor. Hurra! Håndplukka, spontanfermentert, med stilk. (importør: Moestue)

 

Landerer Kasierstuhl Spätburgunder  2020
Varenummer: 11963501
Ikke-sert, men jeg tror det drives øko. Dufter nydelig av krutt og bær. Mørk, mørk og lett syrlig preg på smak, tørrer akkkurat ytterst på tungespissen. Appetittlig. En tett og fin vin. Dette er Kaiserstuhl, altså! (importør: Blend)

 

Celler Les Foes Cami dels Contrandistes 2020
Varenummer: 14178201
Jeg tror dette er øko-sert. Blend på 50% Trepat, 35% Cab.Franc, og litt Grenache. Syrlig på duft, typisk naturvin? På smak: Nam! Fyldig, mørk, og syrlig. Denne må prøves i vinklubben. Lett papp i ettersmaken. Saliverende. (importør: Blend)

 

“Speak No Evil” Shiraz Organic
Varenummer: 13860701 (Basiskat.6)
Øko-sert. 100% Shiraz fra Australia, av Fourth Wave. Å ta inn øko-vin til Europa, som har et annet sertifiseringssystem, er ikke bare-bare. Men endelig! Dufter masse smør og fyrstikk. Veldig tett og fin, fint blomstrete preg, nesten karamell-aktig, god fasthet og struktur. Trekker deg mot seg. Håndplukka, spontangjæra i åpne kar. Eik 10 mndr. (importør: LaMarc)

 

Gravillas Lo Vielh Carignan 2019
Varenummer: 495801
Øko-sert. 100% Carignan, dyrket i Languedoc-distriktet, av Nicole og John som har en nesten «Vin Naïve» tilnærming til faget. Eier 6 hektar, og har holdt på i 20 år allerede. Søt og god på smak, mørk, og lett tindrende syre i ettersmaken. En skikkelig fredags-vin som sikkert passer til det meste. (importør: Blend)

Under streken:

Den Øko-sertifiserte Fontodi er knallgod! Kommer i basiskat. 4. Lett sandete munnfølelse, godt bærpreg, mørk og intens. (importør: Blend)