Segni di Langa Langhe Pinot Nero 2017

Del på Facebook

Jørn Broll

Jørn Broll

Filmfotografen Jørn Broll har drevet matbloggen MatogVinnett siden 2007.

Jeg setter stor pris på vinene til Gian Luca Colombo,  de er alltid svært presise, vellagede og drikker svært godt. Denne Pinot Neroen er intet unntak. Den drikker bra nå men vil ha godt av et år eller to på langs.

–   –   –

Gian Luca Colombo er utdannet ved La Scuola Enologica di Alba etterfulgt av 5 års studier ved Universitetet i Torino, Viticulture og Oenology, hvor hans avhandling vant en pris for beste unge forsker. Hans første 3 årganger ble vinifisert hos den ikke ukjente, Federico Scarzello. Gianluca er også hovedønolog for Reva Winery, som tok over markene til Cascina Ebreo for noen år siden. I tillegg er han konsulent for 14 andre vinhus i Barolo, Barbaresco og Toscana! I år planlegger han også å plante en ny Pinot Nero mark i Dogliani på 550 meters høyde.

Alt arbeidet på den lille gården hans gjøres av han selv og familien, gården drives organisk men er ikke sertifisert. Han tenker mye på miljøet og produserer sin egen elektrisitet, sparer på regnvann og varmer opp huset sitt med ved. Gian Luca eier i dag en 2,5 hektar vinmark i Magliano Alfieri som er beplantet med barbera og leier i tillegg marker i Roddi på langtidskontrakt.

Gian Lucas tilnærming til vinmaking er dynamisk og instiktivt. Noe er selvfølgelig erfaring, selv om han er relativ ung i faget, men det er ingen facit på hvordan man skal lage vin. Det er mange ytre påvirkninger som endrer seg fra år til år, noe erfares gjennom feil som gjøres underveis. Men man må ha en følelse av hva som er den beste måten å angripe sin måte å lage vin på. Hva man kan få ut av potensialet av druene man har å jobbe med. Jeg tror Gian Luca er på rett vei som vinmaker og jeg liker også godt det han får til med vinmarkene til Cascina Ebreo. Det er ingen enkel oppgave han har tatt for seg, å videreføre de ikoniske vinene til Peter Weimer, men med 2016 årgangen har Gian Luca funnet sin egen stil samtidig som han også viderefører noe av de gode kvalitetene Peters viner hadde fra før.

Gian Luca har 3 leirkrukker, eller rettere sagt, egg. Som han bruker til  lagring av vinene etter en stund på eikefat. Erfaringene hans med leirkrukkene har vist så gode resultater at han i fremtiden kommer til å øke beholdningen av krukker til 20. Det krever større plass i den allerede fulle kjelleren under huset, og han planlegger å utvide den noe, men ønsker ikke å bli en stor produsent. Hans plan er å nå en produksjon på 27-30 000 flasker innen 10 år og holde den der. Gian Luca vil heller øke kvaliteten på vinene fremfor kvantiteten.

 

vinifikasjon

Langhe Pinot Nero er en blend av 2 marker, Ravera og Santa LuciaRavera ble høstet 22. august og lagt på kjølerom i 2 dager før druene presses og fermenteres i 30 dager. Druene fra Santa Lucia ble høstet 27. august og også lagt for seg på kjølerom i 2 dager. Fermenteringen for denne gikk over 26 dager. Etter fermenteringen blir begge vinene blandet sammen, før de overføres til australske eikefat på 900 liter for modning i 3 måneder, så 6 måneder på franske eikefat og til slutt 1 måned på keramiske egg.

smaksnotater

100% Pinot Nero 2017. Det en ung vin, lys og super lett på smak med fin ren frukt. Lett kjennbare smaker av bringebær, florlett fatpreg, saftig og frisk med et pent tanninsk bitt. En deilig hverdagsvin til pizza eller avocadopasta! Drikk temperert til 16° C og etter 2 timers lufting.

Segni di Langa Langhe Pinot Nero 2017

Segni di Langa