Simply italian Great Wines 2016

Del på Facebook

30 produsenter var representert på messen og de som ønsket å dypdykke i italienske delikatesser så var det mulighet til å delta i en masterclass.

I min vandring på vinmessen fikk jeg mulighet til å se, lukte og smake på de forskjellige vinene og oppdage regionale forskjeller både i forhold til druer og klimaets betydning .

Det var inspirerende å møte vinmakere, diskutere deres produkter og forstå hvorfor de valgte å produsere en bestemt type vin.

Gode produsenter av hvit, rød og rose overbeviste meg om deres produkters kvalitet.

En av produsentene var Ornella Molon. En hyggelig vingård som startet opp i 1980. De produserer nydelige røde, hvite og dessertvin, men jeg festet meg spesielt med deres Prosecco viner. Flotte fruktige viner som godt kan nytes på en hverdag for å gjøre høsten litt lysere.

Masciarellis viner var en nytelse og som han selv sier: After all, What is wine other than the art of accompanying nature. Jeg smakte hans hvite, røde og rose vin. Min favoritt var Masciarelli 2014 Montepulciano d’ Abruzzo D.O.C.

Det er mange nordmenn som foretrekker italienske viner fremfor franske og en vandring på vinmessen gir svaret. Vi er glad i Italia.