Smak vin og tapas fra Ribera del Duero og Castilla y León

Torsdag 16. februar fra kl. 17.00 til 20.00 inviterer vi til en helt unik vinmesse, der 12 av de mest berømte vinprodusentene fra Castilla y León/Ribera del Duero i Spania personlig kommer med sine beste viner.

Del på Facebook

Flere av dem er priset fra 1000 kroner og oppover på Vinmonopolet. Billetter til denne messen er allerede lagt ut.

Rioja er riktignok Spanias mest kjente vinregion, men de beste og mest berømte spanske vinene kommer fra Ribera del Duero lenger vest i landet. 16. februar inviterer vi til en egen Ribera del Duero-messe der hele tolv av regionens aller fremste vinhus personlig kommer til Trondheim med sine toppviner.

Billetter kjøper du her:
https://app.checkin.no/event/51519/spennende-vinmesse-dedikert-ribeira-del-duero-og-castilla-y-leon

Blant produsentene er Pago de los Capellanes, Hacienda Monasterios, Pago de Carraovejas, Ossian Viñes y Vinos og Bodegas Arzuaga Navarro. En unik anledning til å smake på noen av Spanias absolutt toppklassifiserte viner, med vinmakere og eiere til stede.

Messen arrangeres i samarbeid med Crianza Beverage Group.

Ribera del Duero teller 8000 druedyrkere som til sammen eier og driver 25 035 hektar med vinmarker satt sammen av 63 835 ulike parseller, der nærmere ti prosent av vinstokkene er over 80 år gamle. Mange er både 100 og 120 år gamle.

I hovedsak lages det fra disse vinmarkene karaktersterke, komplekse, intense og ekstremt langlivede viner på druen som lokalt kalles Tinto Fino eller Tinta del Pais. Dette er en mutant av druen vi ellers kjenner som Tempranillo. De hvite vinene i Ribera del Duero lages på den mye mindre utbredte druetypen Albillo Mayor.

Totalt er det i overkant av 300 vinhus i Valle del Rio Duero, som strekker seg 115 kilometer langs elva Dueros øvre løp. Ribera del Duero omfatter provinsene Burgos, Valladolid, Soria og Segovia, med 118 små og store landsbyer og byer, flere av dem blant Spanias største turistattraksjoner.

Dette er vinhusene som kommer til messen:

 • Pago de Carraovejas
 • Ossian Vines y vinos
 • Pago de los Capellanes
 • Hacienda Monasterios
 • Bodega MonteCastro
 • Bodega Valderiz
 • Bodega Hermanos Sastre
 • Bodegas Palacio de Villachica
 • Bodegas Leda
 • Bodega Tabula
 • Bodegas Arzuaga Navarro
 • Javier Sanz

Følg messen på Vinify, der vil du etter hvert finne oversikt over alle vinene som skal være med på messen.

Tapas fra Por Favor Tapas og Vinbar!

I tillegg vil det bli servert autentisk, hjemmelaget spansk tapas fra Por Favor Tapas og Vinbar i Asker. Por Favors kokk er fra Valladolid, samme område som vinprodusentene, og vil sørge for velsmakende smakebiter som er godt tilpasset områdets karakteristiske viner.

Sted: Gamle Logen, Oslo
Tid: Torsdag 16. februar , kl. 17:00 – 20:00

Pris ordinær billett kr. 420,-
Medlem NVFK kr. 370,-

Billetter bestiller du her

Pago de Carraovejas, Ossian Vines y Vinos, Pago de los Capellanes, Hacienda Monasterio, Bodega MonteCastro, Bodega Valderiz, Bodega Hermanos Sastre, Bodega Valduero, Bodegas Leda, Bodega Tabula og Bodegas Arzuaga Navarro.

Listen teller som dere ser meget eksklusive produsenter som står bak viner som er ettertraktet over hele verden. Flere av vinene er priset til over 1000 kroner per flaske når og hvis de lanseres i Norge. Internasjonalt henter de jevnlig hjem vurderinger mellom 91-97 poeng på Parker-skalaen.

På messen får vi smake viner fra deler av Galicia, bl.a. Ossian som lager helt utrolige hvite viner på verdejo-druer. Ossian Vides y Vinos er et prosjekt startet i 2005 av Javier Zaccagnini fra Bodegas Aalto i Ribera del Duero og hans kollega Ismael Gozalo i landsbyen Nieva i Segovia-provinsen. Ossian Capitel 2019 er priset til kr. 598,30 på Vinmonopolet.

Av de røde vinene som blir presentert på messen er Pago de los Capellanes Parcela el Picón 2016 (kr. 1499,90) og Viña Sastre Pesus 2015 som er lansert på Vinmonopolet til kr. 2715,50. Men godbitene kommer til å stå på rekke og rad på utstillerbordene, så her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid.

Vinmarkene i Ribera del Duero er blant de mest høyestliggende i hele Spania, fra 720 til 1150 meter over havet. Klimaet er svært krevende og kontrastfylt, med sommertemperaturer opp mot 40 grader, og vintertemperaturer ned mot minus 15 grader. Området er svært nedbørsfattig, og har 2400 soltimer i året.  Jordsmonnet er karrig, steinete, kalkholdig, i kombinasjon med sandjord, mergel, silt og leire.