Start med Champagne!

Del på Facebook

10 minutter på overtid, i bråket fra klirrende nedpakking av flasker og korker og bestikk, var det tiltagende roping og løping mellom bordene: «Noen sa at en vin der borte passet perfekt til min spekeskinke!» «Har du en sånn rakfiskbit igjen eller, noen sa de hadde prøvd den rett før denne hvitvinen jeg har med, og det passet visst!». Magiske kombinasjoner. Kjærlighet. Leverandørene selv hadde funnet hverandre. Hvordan står det til i år, har de gått fra hverandre igjen? Jeg husker at Lørenskog sin vinklubb «God Vin» etterspurte bedre opplegg til paring mellom mat og vin. Nå er jeg kjempespent!

Jeg anbefaler at man starter med Champagne og annen musserende. Et annet tips er å holde seg unna de fristende men sterke pølsene innledningsvis, det kan straffe seg i møte med de fleste sarte viner. Istedet vil jeg anbefale at du kaster deg over en kittaktig hvit geitost eller annen ost, det vil nok fungere som smør til RENsende vin.

Med tanke på at vinmessen er delt over to etasjer, kan jeg også anbefale å la både høyhæla sko og dårlig samvittighet ligge igjen hjemme, og bare glede deg over all trimmen i trappene mellom himmelske kombinasjoner av mat og vin!

 

Interessert? Meld deg på Oslo vin- og matmesse!

For mer informasjon og påmelding, klikk her.