Marokkansk fisk. Foto: Jørn Broll

Torsk på Marokkansk vis

Del på Facebook

Jørn Broll

Jørn Broll

Filmfotografen Jørn Broll har drevet matbloggen MatogVinnett siden 2007.

Jeg blir liksom ikke lei av å lage denne retten, den er bare saftig og velsmakende. En litt annerledes måte å tilberede fisken på men resultatet ble en lett krydret og saftig fiskerett som frister til gjentagelse. Denne gang ble den servert med Bibi Greatz sin flotte musserende Bollamatta til!

Torsk på Marokkansk vis

Dette trenger du

  • 1 kg skrei / torsk
  • 1 boks kikerter 380g
  • 4 store tomater
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 4 dl kyllingbuljong
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 1/2 ts sort pepper
  • 1 bunt koriander
  • 1 ts salt

Slik gjør du

Ha litt olivenolje på en non-stick stekepanne på middels høy varme. Legg i hvitløk, og stek i 2-3 minutter til den er myk. Vask og kutt tomatene i terninger og ha de i stekepannen sammen med tomatpuré, kyllingbuljong, spisskummen, løkpulver, paprika, 1 liten neve koriander, salt og pepper. Legg i kikerter og la det hele småputre i ca 45 minutter, rør i blandingen av og til. Ha i mer kraft hvis sausen blir for tykk.

Jeg kjøpte inn en fint stykke torsk med skinnet på, vasket det i rennende kaldt vann og tørket det med kjøkkenpapir. Etter å skjært den i passe store porsjonsstykker kan du legge fiskestykkene pent i en olivenoljesmurt og lett saltet ildfast form, Ha over litt salt, pepper, paprika og en dæsj med olivenolje.

Når tomatsausen er ferdig, heller du den forsiktig over fisken og setter formen i ovnen på 200 grader C, i ca 15-20 minutter eller til fisken er gjennomstekt. Da er det bare å servere den, gjerne sammen med potetstappe og finkuttet koriander over. Enkelt og godt!

Vintips

Bibi Graetz Bollamatta

Bibi Graetz er norsk-italiener som lager strålende viner i Toscana og har blitt kåret til Toscanas/Italias beste vinprodusent en rekke ganger. Gården holder til like nord for sentrum i Firenze hvor han produserer viner 100% økologisk. Bibi Graetz Bollamatta er laget på 100% selekterte eldre sangiovese-druer fra eldre vinranker i det sentrale og sørlige Chianti Classico. Etter mykpressing vinifiseres mosten i lukket ståltank (‘charmat’-metoden) hvor den gjærer med skallet de første timene i prosessen. Bollamatta er en saftig, rik og frisk musserende rosè som passer superfint til denne saftige, leskende og lett krydrete retten.