Tre ulike rødviner til lam

Del på Facebook

Vi har testet tre ulike rødviner til lam indrefilet med provence-krydder, fløtegratinerte poteter, selleripure, rødvinssaus, aspargesbønner og rosenkål.

Først ut var Langhe Nebbiolo 2019 fra Giovanni Rosso. Lys rubinrød med duft av fersk røde bær som bringebær, syrlige kirsebær, gojibær og rips med et hint av lakris. God munnfølelse og deilig frisk og fruktig ettersmak. Dersom du liker en fersk og frisk rødvin passet denne deilig til kveldens hovedrett! Mye vin for pengene. Vinen koster kr. 199,90.

Neste vin ut var en Barolo Serralunga 2016 også den fra Giovanni Rosso. Dette er et vesentlig hopp opp i pris. Vinen koster kr. 399,90. Lysere rubinrød med tydelig brunskjær. Allerede på duft skjønner vi at dette er en rikere og fyldigere vin. Vi finner saftige, modne mørke kirsebær, morbær (mulberry), tørket frukt, lakris, te, lavendel, balsamico og treverk. En intens, rund og myk vin med lang balansert ettersmak. En fyldig og rund vin til kveldens hovedrett.

Siste vin ut var en Brunello di Montalcino 2016 fra Col d´Orcia. Dyp rubinrød vin med nyansert duftbilde som spenner fra kirsebær og jordbær til rosiner, nyper og tobakk. Dette er en mer strukturert vin enn Baroloen, rett og slett litt rakere i ryggen. Vinen koster kr. 399,90. Også denne vinen er en flott match til kveldens rett!

Hva er så konklusjonen?

Dette er viner som alle tre støtter kveldens rett godt- men hver på litt forskjellig måte. Det er rett og slett litt opp til deg – hva liker du best? Heller du mot friske, ferske viner vil vi anbefale deg å prøve Langhe Nebbiolo, liker du viner som er rakere i ryggen og mer strukturerte velger du Brunello og dersom du heller mer mot en rund, fyldig vin, ja da velger du Barolo. Lykke til – gi oss gjerne tilbakemelding dersom du gjøren tilsvarende test. Vi deler gjerne dine erfaringer med resten av våre medlemmer!

 

Vinene er levert av Gaia Gruppen