Trendbarometer på Mat- og Vinmessen 2016

Del på Facebook

Tross tropevarme i Oslo, var det godt med besøkende på Gamle Logen denne vakre maidagen.  Mat & Vinmessen er et godt bilde på hva som rører seg i markedet.

Håndverksøl med kreative smakstilsetninger er i tiden, og det bar messen godt preg av. Det var derfor ikke overraskende at mange av de nye ølbryggeriene stilte ut, side om side med dem som for få år siden var nykommere, og nå oppkjøpt av de store markedsaktørene.

Matprodusentene var noe færre i år, men de som stilte ut hadde til gjengjeld høy kvalitet i nisjer, der Norge kan by på råvarer i toppklassen.

TRE TRENDER VAR TYDELIGE:

Spekemat i fri dressur
Noen få pølsemakere har endelig turt å la naturen gå sin gang, slik både bakere, ystere og vinprodusenter gjør det. Sett bakteriene fri! Da kommer sødmen frem, og salamiene smakte mindre salt og mer kjøtt.

Havets grøde
Tang og tare er fremtidens mat, og egner seg for eksempel ypperlig som smaksforsterkende dryss i alt fra supper til sauser.  Kashmirgeiter som gresser i fjæra, på Håøya i Oslofjorden, leverer fet og næringsrik melk som blir ypperlig yoghurt.

Partyvin
Bredden av vin var stor, fra partyvin i kreative beholdere, til spennende nykommere fra både gamle og nye vinområder.

I Bulletin nr. 3, som publiseres over sommeren, kan du lese mer om Mat- og Vinmessen som ble arrangert 31. mai på Gamle Logen.

Elizabeth S. Lingjærde er frilansjournalist og matblogger på GULLIMUNN.com