Ukens Utvalgte – Beringer Private reserve Chardonnay 2011

Del på Facebook

Geir Salvesen

Geir Salvesen

Geir Salvesen er journalist og reiseleder, og skribent i NVkF. Han var ansvarlig for vinspalten i Aftenposten fra oppstarten i 1990 og i 26 år. Han har skrevet 23 bøker, de fleste om mat og vin.

Kr. 449,90
VP nr. 4536901

Litt tropisk med noe eikepreg i nesen. Rund og fyldig, kremete konsistens, banan, mango og tropisk karakter i munnen. Godt integrert eik. Behagelig syre, konsentrert frukt og god struktur. Til tross for tydelig eikepreg og kremet fylde, er vinen veldig frisk. Fyldig og lang ettersmak med mango som bærende aroma. Dette er en typisk matvin. Går bra til fiskeretter med kremete saus.

Fra Napa Valley i California, kommer denne kraftfulle chardonnayen løpende mot deg med fyldige skritt og en eim av mango. Likevel attraktiv og sjarmerende. Noe man gjerne kunne tenke seg å bli mer kjent med! Produsenten Beringer er jo kjent for mange av oss som en kvalitetsprodusent med mange gode viner. Beringer startet allerede i 1876 med mål om å konkurrere med de beste i Europa, og ledes i dag av grunnleggerens tipp tipp olderbarn. De har over 600 ha vinmarker fordelt på Napa, Sonoma og Paso Robles og har blitt en av de store produsentene i California. Beringer er den produsenten i California som har holdt det gående lengst.

Marius Odland er vinkelner fra Norsk Sommelier Utdannelse, og redaktør for magasinet Vin&Brennevin. I spalten Ukens Utvalgte gir han sine anbefalinger til gode kjøp, basert på kombinasjonen kvalitet og pris. Les mer om magasinet på www.vinbrennevin.no eller om vinsmakinger på www.vinkurset.no