Ukens Utvalgte – Ca ´de´Rocchi Monterè Valpolicella Ripasso Superiore 2013

Del på Facebook

Geir Salvesen

Geir Salvesen

Geir Salvesen er journalist og reiseleder, og skribent i NVkF. Han var ansvarlig for vinspalten i Aftenposten fra oppstarten i 1990 og i 26 år. Han har skrevet 23 bøker, de fleste om mat og vin.

VP nr.5530401
Pris:190,-
Drue: 80% Corvina, 15% Rondinella, 5% Molinara

Mørk rød farge. Tørr, med aromaer av kirsebær, lær og tobakk. Kompleks i munnen, med hint av søtlakris og vanilje. Tørre middels kraftige tanniner, fin fruktighet men med ganske kraftig eikepreg. Behagelig syrebalanse. Passer utmerket som pizzavin eller til lette kjøttretter. Eventuelt en risotto med sopp, hvis man skal følge lokale tradisjoner fra Veneto.

Cantine Tinazzi holder til i Lazise, som ligger omtrent i strandkanten til Gardasjøen, ikke langt fra Cavaion Veronese hvor de etablerte seg i slutten på 60-tallet. Dette er heller ikke langt fra Verona og i området for Valpolicella-vinene vi kjenner godt her i landet. Familien har i dag 72 hektar vinmarker, hvorav 57 hektar er i Venetoområdet. Forskjellen på vanlig Ripasso og en Ripasso superiore er at superiore vanligvis lagres 18-24 måneder på små eikefat (220l) før den tappes på flaske. Forøvrig kalles også Ripasso for Double fermenation, grunnet produksjonsteknikke der man heller ferdig Valpolicella vin over de semitørkede druene. Deretter foretas en kort annengangsgjæring før den ferdige vinene er klar for tapping på flaske!

Marius Odland er vinkelner fra Norsk Sommelier Utdannelse, og redaktør for magasinet Vin&Brennevin. I spalten Ukens Utvalgte gir han sine anbefalinger til gode kjøp, basert på kombinasjonen kvalitet og pris. Les mer om magasinet på www.vinbrennevin.no eller om vinsmakinger på www.vinkurset.no