Ukens utvalgte – Castelvecchi Capotondo Chianti classico 2011

Del på Facebook

Geir Salvesen

Geir Salvesen

Geir Salvesen er journalist og reiseleder, og skribent i NVkF. Han var ansvarlig for vinspalten i Aftenposten fra oppstarten i 1990 og i 26 år. Han har skrevet 23 bøker, de fleste om mat og vin.

Castelvecchi Capotondo Chianti classico 2011
13,5%
Pris: 159,-
VP nr.947001
Drue: Sangiovese 90%, canaiolo 10%

 

Vinen har en fruktighet og en syrlighet som fint takler litt kraftigere kjøttretter. Tanninene krever ikke alt for mye fett i maten, men litt marmorering i kjøttet går fint. Prøv f.eks. grillet entrecôte med bakt potet, eller med potetpizza hvis man vil prøve noe annerledes.

Produsenten Vescine holder til i Radda In Chianti, i hjertet av Toscana, nærmere bestemt kommunen Siena. En kort biltur fra Firenze og du befinner deg i dette fantastisk sjarmerende området. Radda er kjent for sin kjøttproduksjon og sine slakterbutikker. Her kan du blant annet besøke den ganske berømte slakteren Dario Cecchini i nabolandsbyen Panzano. Han går under kallenavnet «The mad butcher» og er en venn av vår egen kokk Eivind Hellstrøm.  Får du booket bord på restauranten hans, så har du sikret deg et minne for livet! Kanskje er det nettopp Castelvecchi du får servert til maten? Hvem vet….

 

Marius Odland er vinkelner fra Norsk Sommelier Utdannelse, og redaktør for magasinet Vin&Brennevin. I spalten Ukens Utvalgte gir han sine anbefalinger til gode kjøp, basert på kombinasjonen kvalitet og pris. Les mer om magasinet på www.vinbrennevin.no eller om vinsmakinger på www.vinkurset.no