Ukens utvalgte – Charles de Cazanove sec

Del på Facebook

Geir Salvesen

Geir Salvesen

Geir Salvesen er journalist og reiseleder, og skribent i NVkF. Han var ansvarlig for vinspalten i Aftenposten fra oppstarten i 1990 og i 26 år. Han har skrevet 23 bøker, de fleste om mat og vin.
Drue: 50% pinot noir, 40% pinot meunier, 10% chardonnay
VP nr.1379801
Pris: 269,90

Hvis du liker bobler, kan champagne brukes til nesten all slags mat. Denne har ganske mye sukker, men også veldig bra syrenivå på 7,2 gram. Dette gjør at vinen ikke oppleves spesielt søt, men heller svært balansert og god. Med 34 gram sukker tåler den dessuten litt sterkere retter som asiatisk mat, sushi, eller grillet hummer med litt kraftig tilbehør.

Foie gras fungerer jo også veldig bra om du skal bla opp litt ekstra fra lommeboken! Men server den gjerne litt kald. Da holder den seg best. Husk at temperaturen synker fort i glasset når det er varme omgivelser!

Marius Odland er vinkelner fra Norsk Sommelier Utdannelse, og redaktør for magasinet Vin&Brennevin. I spalten Ukens Utvalgte gir han sine anbefalinger til gode kjøp, basert på kombinasjonen kvalitet og pris. Les mer om magasinet på www.vinbrennevin.no eller om vinsmakinger på www.vinkurset.no