Ukens utvalgte – Penfolds BIN 389 Cabernet Shiraz 2012

Del på Facebook

Geir Salvesen

Geir Salvesen

Geir Salvesen er journalist og reiseleder, og skribent i NVkF. Han var ansvarlig for vinspalten i Aftenposten fra oppstarten i 1990 og i 26 år. Han har skrevet 23 bøker, de fleste om mat og vin.

Penfolds BIN 389 Cabernet Shiraz 2012
kr.449,50
vp nr.3955101

Tørr og fruktig med innslag av jord og tobakk i nesen. Tørr med innslag av kirsebær, moreller og bjørnebær, godt balansert syre og integrert eik i munnen. Behagelige runde tanniner. Fin salt mineralitet i bakkant. Vinen har god konsentrasjon, med en fyldig og elegant stil. Sekundæraromaer av jord, tobakk, lær og lakris. God fruktdreven ettersmak med bra lengde. Dette er fruktig og godt og passer bra til en skikkelig saftig kjøttrett! Grillmat burde også fungere utmerket.

Penfolds er den mest berømte vinprodusenten i Australia. De lager den ikoniske Penfolds Grange, som bare noen få noengang får anledning til å smake.  BIN 389 er også en veldig bra vin med god struktur og en elgant finish. Den kalles da også «baby Grange» til tross for at den står godt på egne ben! Vinmaker Peter Gago har uttalt at «Through tick and thin, across all vintages, BIN 389 always delivers – benefitting from over half a century of practice!». Dette kan jeg bare istemme!

Forøvrig kan vi bare glede oss til 2013 som er like rundt hjørnet, da denne årgangen fikk godt over 95 poeng i snitt!

Marius Odland er vinkelner fra Norsk Sommelier Utdannelse, og redaktør for magasinet Vin&Brennevin. I spalten Ukens Utvalgte gir han sine anbefalinger til gode kjøp, basert på kombinasjonen kvalitet og pris. Les mer om magasinet på www.vinbrennevin.no eller om vinsmakinger på www.vinkurset.no