Ukens Utvalgte – Vigna Rionda Luigi Oddero Barolo Vigna Rionda 2006

Del på Facebook

Geir Salvesen

Geir Salvesen

Geir Salvesen er journalist og reiseleder, og skribent i NVkF. Han var ansvarlig for vinspalten i Aftenposten fra oppstarten i 1990 og i 26 år. Han har skrevet 23 bøker, de fleste om mat og vin.
Vigna Rionda Luigi Oddero Barolo Vigna Rionda 2006
VP nr.683201
Pris: 509,90
Drue: 100% Nebbiolo
Mørk rød med noe brune toner. Tørr med aromaer av jord, lær, tobakk og modne kirsebær i ​nesen. Tørre men behagelige tanniner, moden frukt av kirsebær, moreller og blå plommer i munnen. Jordlige sekundæraromaer av lær, pipetobakk og lakris, med noe urtepreg. Sitter godt i munnen, fin frisk lengde og en mineralsk avslutning. Middels fylde, balansert fruktighet og en barolo man bør velge å drikke til et saftig kjøttstykke med god marmorering.
Oddero familien kjøpte vinmarken Vigna Rionda i 1985. Navnet betyr «rund vinmark», og vinmarken ligger som et amfiteater, sydvendt, med sol så og si hele dagen. Med sin beliggenhet 300 moh i området Serralunga, sikrer høyden at druene ikke modnes for raskt. Og med 50 år gamle vinstokker, blir avkastningen redusert til 45hl og konsentrasjonen på druene øker. Dette er vinmaking som legger til rette for kvalitet.
Normalt sett  ligger produksjonen på maks 3000 flasker årlig, og de lagres på 30hl store Østerriske eikefat i 42 måneder. Fra og med denne årgangen, blir vinen lagret i 10 år på flaske før den slippes på markedet. Riktignok koster denne vinen noen kroner, men med tanke på at det kun produseres 3000 flasker og flaskelagring i 10 år, så kan det være verdt å sikre seg noen flasker av denne flotte vinen, som sikkert kommer til å utvikle seg mye i 10-15 år til!
Marius Odland er vinkelner fra Norsk Sommelier Utdannelse, og redaktør for magasinet Vin&Brennevin. I spalten Ukens Utvalgte gir han sine anbefalinger til gode kjøp, basert på kombinasjonen kvalitet og pris. Les mer om magasinet på www.vinbrennevin.no eller om vinsmakinger på www.vinkurset.no