Vinen har et ungt preg, kan gjerne lagres et år eller to. Bra mineralitet og et hint av saltlakris i finish. Anbefales til pasta og pizza eller grillet hvit fisk med lett stekeflate, men kan også nytes alene.
Giada ligger i hjertet av Piemonte, midtveis mellom åsene i Asti og Alba, i nærheten av Monferrato og Langhe. Navnet på vinen, Surí, betyr solfylt, og vinmarkene har en god beliggenhet med sin vest/sydvest helning, som gir vinmarkene både sol og skygge i løpet av dagen.
Andrea har stor respekt for naturen og lager viner etter økologiske prinsipper med teknikker som ikke forstyrrer naturen. Vinene er ikke sertifisert økologisk, men er merket som bærekraftig produksjon. Utenfor Europa har dette mer betydning enn våre Europeiske klassifiseringer som ofte har druetype som øverste budbringer. Bærekraftighet har mer fokus på hvordan man behandler jorden og plantene. Dette tar Andrea alvorlig. I tillegg håndplukkes alle druene, selvfølgelig.
Marius Odland er vinkelner fra Norsk Sommelier Utdannelse, og redaktør for magasinet Vin&Brennevin. I spalten Ukens Utvalgte gir han sine anbefalinger til gode kjøp, basert på kombinasjonen kvalitet og pris. Les mer om magasinet på www.vinbrennevin.no eller om vinsmakinger på www.vinkurset.no