Ukens utvalgte – Villa Giada Surí Barbera d´Asti 2013 D.O.P

Del på Facebook

Geir Salvesen

Geir Salvesen

Geir Salvesen er journalist og reiseleder, og skribent i NVkF. Han var ansvarlig for vinspalten i Aftenposten fra oppstarten i 1990 og i 26 år. Han har skrevet 23 bøker, de fleste om mat og vin.
VP nr.1543101
Pris: 132,40
Drue: 100% Barbera
 

Vinen har et ungt preg, kan gjerne lagres et år eller to. Bra mineralitet og et hint av saltlakris i finish. Anbefales til pasta og pizza eller grillet hvit fisk med lett stekeflate, men kan også nytes alene.

Giada ligger i hjertet av Piemonte, midtveis mellom åsene i Asti og Alba, i nærheten av Monferrato og Langhe. Navnet på vinen, Surí, betyr solfylt, og vinmarkene har en god beliggenhet med sin vest/sydvest helning, som gir vinmarkene både sol og skygge i løpet av dagen.

Andrea Faccio er en vinmaker som brenner for sitt yrke. Han er et president i consortium «vini de Piemonte». Og en norgesvenn og ildsjel for torsk- og barberafestivalen som holdes både i Asti, og i Lofoten i slutten av september! Festivalen er et arrangement som forener matkunst og vinkunst, og Norge stiller i år blant annet med Bocuse d`Or vinneren Ørjan Johannesen. Se www.matfestivalen.net for mer informasjon.

Andrea har stor respekt for naturen og lager viner etter økologiske prinsipper med teknikker som ikke forstyrrer naturen. Vinene er ikke sertifisert økologisk, men er merket som bærekraftig produksjon. Utenfor Europa har dette mer betydning enn våre Europeiske klassifiseringer som ofte har druetype som øverste budbringer. Bærekraftighet har mer fokus på hvordan man behandler jorden og plantene. Dette tar Andrea alvorlig. I tillegg håndplukkes alle druene, selvfølgelig.

Marius Odland er vinkelner fra Norsk Sommelier Utdannelse, og redaktør for magasinet Vin&Brennevin. I spalten Ukens Utvalgte gir han sine anbefalinger til gode kjøp, basert på kombinasjonen kvalitet og pris. Les mer om magasinet på www.vinbrennevin.no eller om vinsmakinger på www.vinkurset.no