Vinfest Fredrikstad- en tradisjon for vinvenner

Del på Facebook

22 april 2016 ble Vinfest Fredrikstad åpnet for andre gang og vininteresserte strømmet til lokalene i Litteraturhuset i Fredrikstad.

Når personligheter som Ole Martin Alfsen deler av sin vinerfaring og Ingvild Tennfjord, Norges mest leste vinjournalist, deler sine beste tricks for å bli en bedre vinsmaker, må det bli en vellykket kveld. Både Ole Martin og Ingvild er flinke til å dele av sine kunnskaper om viktige druer og vinstiler, pakket inn i en lett underholdende framtoning.

Friheten for vingjestene til å kunne vandre rundt i lokalet for å smake, verdsettes høyt. Kombinasjonen av vin, men også foredrag om vin, og samtidig muligheten til å snuse på produkter som stimulerer den gode opplevelsen, gir en god ramme.

Her hadde man mulighet til å smake blant annet en god Barolo, utsøkt Riesling fra Reingau, og Champagne.

En ny og spennende erfaring var likevel likør fra Zwack med navnet Unicum laget på 40 forskjellige urter. Det var i 1790 at legen Zwack tilbød Habsburg-monarken en slurk av Unicum som et middel for fordøyelsesbesvær. Legenden vil ha det til at den kongelige kommentar var: «Dr. Zwack, dette er enestående!»

Og kanskje møtet med Zwack forteller oss alle hva en vinfest skal være; nemlig velkjente smaker, men nye årganger og samtidig noe som er annerledes og verdt å prøve.
Det skal bli spennende å se hva Vinfest Fredrikstad finner på neste gang.