Zenato – familiegården i Veneto

Del på Facebook

Sergio Zenato grunnla Zenato i 1960. Han hadde lært faget av sin far og var lidenskapelig opptatt av vin. Sergio døde i 2008. I dag lever Sergio Zenatos energi og ambisjoner videre med hans kone Carla og deres to barn Alberto og Nadia Zenato. Alberto og Nadia driver vingården sammen. Alberto er vinmakeren som sørger for at kvaliteten til enhver tid er på topp. Alberto er perfeksjonist til fingerspissene og velger aldri kjappe løsninger eller kvantitet fremfor kvalitet. Han har hele tiden full oversikt og kontroll over hele prosessen fra vinmark, til produksjonen. Hans filosofi er at god vin lages av godt druemateriale. Alberto Zenato lager ikke naturvin, florlette elegante viner eller vin uten bruk av fat.  Han lager vin slik han selv liker den. Han tar i bruk både små eikefat av sammen type som brukes i Bordeaux og større botti. Det varieres også mellom bruk av nye og brukte fat. Ifølge Alberto er det viktig at druene er plukket ved perfekt modenhet. Søsteren Nadia er markedsansvarlig, med et godt øye for design. De er begge svært opptatt av å bevare Zenatos status som kvalitetsleverandør av vin fra Veneto.

Opprinnelig lagde familien Zenato hvitviner på druen Trebbiano di Lugana og var en av produsentene som satte hvitvin fra Lugana på kartet internasjonalt. Sergeo Zenato løftet frem Trebbiano di Lugana som kvalitetsdrue. I dag er de aller mest kjent for sine røde Valpolicellaviner. Porteføljen av viner er stor og inneholder både musserende vin laget på tradisjonell metode med lang tid på bunnfall, rosévin av typen Chiaretto Bardolino, kraftige eikelagrede hvitviner og dessertvin av høy kvalitet.

Zenato eier ca 75 hektar vinmark, fordelt mellom både Lugana og Costalunga og er kjent som en av produsentene som kompromissløst holder kvaliteten oppe tross sin berømmelse og suksess. Lav avkastning, druer plukket perfekt modne, sammen med moderne produksjonsmetoder er faktorer som gjør at Zenato lager vin av høy kvalitet.

Zeanto er medlem av Amarone Families.  Amarone families er en sammenslutning av produsenter som ønsker å sikre kunnskap, samt garantere høy kvalitet og autensitet på sine viner. De har frivillig forpliktet seg til svært strenge produksjonkrav, for å kunne garantere denne kvaliteten. Kravene består blant annet i grundig utvelgelse av druer under innhøsting og ekstra lang tørkeperiode for druene. or druene og høy kvalitet på fatene som vinen lagres i.
Zenato tar imot besøkende, så ta gjerne kontakt dersom du befinner deg i det populære ferieområdet rundt Gardasjøen eller i Verona, som er en snau halvtimes kjøretur fra Zenato. [email protected].