Champagne og sjokolade, til din klubb

Hvem har ikke prøvd å finne en vin som passer til sjokolade? Det er ikke lett! Nå kan du og...

Norske Vinklubbers Forbund har fremforhandlet en avtale med Champagnehuset Lanson (Stenberg & Blom) og foredragsholder Frank Røstgård fra Alt om Vin og importør av sjokoladen Brix. Vi kan tilby gratis vinkurs med foredragsholder, champagne til smaking og sjokoladen Brix.

Vi kan tilby 3 slike vinkurs – og det er første man til mølla ………

Send en mail med navn på klubben, antall medlemmer og stedet du kommer fra, til: info@nvkf.no.

Forutsetninger for smakingene:

  • De 3 vinklubbene som får gratis smakingen må stille med
    Møtelokale
    Vinglass
    Eventuelt spyttebakker, brød, vannglass etc.
  • Smakingen må være åpen for andre klubber i ditt lokalområde.
    Vi vil i samarbeid med arrangørklubb sende ut invitasjon til andre klubber som ligger geografisk i nærheten.
    Lokalets størrelse setter begrensningen på antall deltagere.
  • Tilbudet gjelder dessverre ikke for vinklubber i Oslo – Akershus området
    Årsaken til dette er at NVkF tilbyr mange smakinger på Østlandet gjennom året. Derfor er dette tilbudet forbehold alle de andre medlemsklubbene til NVkF.
  • Vinmøtene må avholdes i løpet av vinteren

 

Brix Chocolate har laget en serie med 4 sjokolader som er tilpasset ulike viner.

Fiolett – Myk mørk sjokolade med 54 % cacao.
Sjokoladen passer til Champagne, riesling Pinot Noir og Vintage Port

Brun – Ekstra mørk sjokolade med 70 % helt naturlig cacao
Sjokoladen passer til Bordeaux, Barolo og Cabernet Sauvignon

Orange – Medium mørk sjokolade med 60 % helt naturlig cacao
Sjokoladen passer til Zinfandel, Shiraz (fra Rhone), Merlot og Chianti

Gul – Melkesjokolade med 40 % cacao
Sjokoladen passer til Portvin, Sherry, dessertvin, rosevin og Burgund

Hemmeligheten med Brix Chocolate er selvfølgelig hemmelig. De har forsket seg frem til sjokolade tilpasset vin. Det eneste de oppgir er at sjokoladen er av beste kvalitet fra Ghana og andel cacao.

Kristian Gahre har testet sjokoladene, og her er hans rapport:
– Etter egen test av alle sjokoladene, smakes det som at de endrer andel cacao og nedtoner bitterheten med meieriprodukter, samt litt tilpasning av sødmen. På den måten endrer de bitterheten, sødmen og mildheten (meieriprodukter) i sjokoladen. Dette gjør det mulig å kombinere forskjellige typer vin til de respektive sjokoladene.

– Jeg har testet alle sjokoladene samt flere av vinkombinasjoner til de respektive sjokoladene. Smakskombinasjonene varier fra godkjent til meget bra kombinasjon. Ut fra egen erfaring har jeg i oppstillingen over skrevet de kombinasjonene jeg synes er best og supplert med de vinene som produsenten anbefaler.

Test – Lanson champagne Black Label Brut og fiolett Brix med 54 % cacao
Frisk ung vin med god mussesering, litt gjær og toast aromaer. Balansert fin syre og en fin mineralsk ettersmak.
Vinen med sjokolade funker meget godt sammen. Bitterheten i sjokoladen endrer karakter med vinen. Det kjennes som det er syren i vinen som nedtoner bitterheten og gjør at de smelter sammen. Meget god kombinasjon med wow-effekt. Hvem hadde trodd på en slik kombinasjon?

Ta kontakt med NVkF i dag slik at vi kan legge dette arrangementet til din klubb.