Foto: Dreamstime

Champagne – Nå også på kino

Del på Facebook

23. oktober var Champagnens dag, og vi har fått nyss om at det snart kommer en film om Champagne. Den britiske dokumentaren «Sparkling: Historien om Champagne» skal være en reise inn i historien til Champagne. Ifølge filmomtalelsen på Filmweb stiller filmen seg spørsmål som: Kan franskmennenes champagne (for denne kan kun produseres i området Champagne) fortsatt hevde seg mot alle sine konkurrenter fra rundt om i verden? Og hvordan påvirker klimaendringene produksjonen?

Dokumentaren tar visstnok også for seg rollen til Champagne i film- og glamourverdenen, og regissør Frank Mannion snakker med Sir Winston Churchills barnebarn, Sir Nicholas Soames, og Stephen Fry er også innom og uttaler seg om denne fabelaktige drikken. Hvorfor Stephen Fry uttaler seg om Champagne, er et mysterium som kanskje oppklares i dokumentaren.

Filmen får Norgespremiere den 5. november, enten i ordinær oppsetting eller som spesialvisninger. Om din kino ikke har filmen på programmet fra 5. november, er et tips fra AS Fidalgo Film Distribusjon om at det er kanskje er mulig å spørre kinoen om de kan sette den opp.

Vi ser fram å bli bedre kjent med Champagne i denne filmen, og så gjenstår det å se om filmen yter denne fantastiske vinen rettferdighet!