En håndsrekning du ikke vil angre på

Del på Facebook

En ting er at mange vingårder over hele verden sliter som følge av COVID-19, men de australske vingårdene sliter i tillegg med etterdønningene av skogbrannene som har rammet deler av landet hardt. Hvorfor ikke gi australske vinbønder en håndsrekning ved å kjøpe vinene deres? 

 

Vi har testet to av Penfolds viner

Penfolds Bin 128Bin 128 Coonawarra Shiraz fra 2016

Bin 128 har en dyp rubinrød farge. Vinen lukter av konsentrert frukt og smaker av modne kirsebær, fiken og saftige mørkeblå plommer. sedertre, mandler, en anelse lakris og mørk sjokolade. Sammen med varmende alkohol og faste, modne tanniner, fyller vinen hele munnhulen og gir en fyldig og lang ettersmak. Selv om vinen bare har fire år på baken, er den allerede stor og rik, men du kan fint la denne ligge i kjelleren i mange år til. Passer fint i glasset alene eller til et deilig grillmåltid. Du får den på Vinmonopolet til kr. 319,90.

Fun fact

Bin 128 ble første gang produsert i 1962. Druene dyrkes i et jordsmonn som kalles terra rossa, som bidrar til rike og strukturerte viner. 

 

 

Penfolds Bin 28Bin 28 Kalimna Shiraz 2017 

Bin 28 er et år yngre og har noe mer lillaskjær. Også her finner du deilige mørke, modne bær som kirsebær og plommer, rips, hint av kaffe og krydder. Smaken sitter lenge i munnen. Med god balanse mellom moden frukt, tydelige tanniner og god syre har også denne vinen et godt lagringspotensiale. Et godt eksempel på en Shiraz fra et varmt klima. Den koster kr. 279,90 på Vinmonopolet.

Fun fact

Bin 28 ble første gang produsert i 1959 og er oppkalt etter den kjente vinmarken Kalimna i Barossa Valley som ble kjøpt av Penfolds i 1945. Opprinnelig kom druene fra denne vinmarken, men i dag henter Penfolds druer til denne vinen fra flere vinmarker. 

Penfolds ble etablert i 1844  og tilskriver selv sin suksess til generasjoner av fremsynte og innovative vinmakere. I dag er Penfolds en av de mest anerkjente og respekterte vinhusene i Australia.  

Vinene er mottatt av Treasury Wine Estates Norway AS.  

 

Vil du at din vin skal testes av Norske Vinklubbers Forbund? Send en mail til [email protected] for mer informasjon.