På selveste 17. mai var det den internasjonale Pinot Grigio-dagen. Hurra! Foto: Benedicte Teigen Gude

En hyllest til Pinot Grigio-druen!

Del på Facebook

På selveste 17. mai var det også den internasjonale Pinot Grigio-dagen. En drue som opprinnelig stammer fra Frankrike og der kalles Pinot Gris og går under navnet Grauburgunder. Vin produsert på Pinot Grigio er normalt frisk med dyp gyllen gul farge. En aromatisk drue, som ofte har et lett parfymert uttrykk og som i sin italienske versjon fremstår som friskere og lettere enn den noe tyngre, mer krydrete, fyldigere varianten fra Alsace.

På selveste 17. mai var det den internasjonale Pinot Grigio-dagen. Hurra! Foto: Benedicte Teigen Gude

Når du ser druen henge på vinranken er den grå-blå i farge og det ville være naturlig å anta at dette er en rødvinsdrue. Men skinnet – eller snarere skallet – kan bedra. Dette er nemlig en hvitvinsdrue. Det bør derfor ikke overraske noen at denne druen er relativt populær for å produsere rosévin.

Smakstest

Vi har valgt nettopp en rosé for å hylle denne druen – Mezzacorona Pinot Grigio Rosé fra 2020 til 124,90 kr. Delikat rosa farge med duft av røde bær og et hint av eple. På smak finner vi rips, bringebær, sitrus og stikkelsbær. Vinen er lett, frisk og fruktdreven på smak. Denne vil passe ypperlig som aperitif, på stranda eller verandaen eller til en lett sommersalat.