Foto: Benedicte Teigen Gude

En raritet

Del på Facebook

Sveits er kanskje mer kjent for høye fjell, ostefondue, klokker og sjokolade enn vin, men produserer 148 millioner flasker i året. Fordi hjemmemarkedet konsumerer 99 % av vinen som produseres, er sveitsisk vin rett og slett en raritet utenfor Sveits.

I Sveits er det seks definerte vinområder – vi har testet to musserende viner fra den aller minste regionen som kalles Three Lakes, nærmere bestemt fra Neuchâtel.  Neuchâtel ligger vest for Bern mot grensen til Frankrike. Her finner vi en produsent som heter Mauler, som ble etablert i 1829.

Mauler Bio Brut koster 295,40 kr, mens Mauler Cuvée Blue Label Brut koster 264 kr. Begge vinene er laget på Champagne-metoden, dvs. med annengangsgjæring på flaske.

Bio Brut er blek gul med tydelig duft av gjærbakst, med litt luft kommer hint av eple og fersken tydeligere frem. Vinen er frisk og syrlig, med smak av eple, grapefrukt og gjær. Mens Bio Brut er basert på 100% Chardonnay, er Cuvée Blue Label Brut produsert på en blanding av Chardonnay, Chenin Blanc og Colombard. Vinen er svakt gyllen med duft og smak av gjærbakst, eple, pære og sitrus.

Smaksprøvene er mottatt av Bare Vin AS.