Hva er vel mer passende for den situasjonen Ukraina står i enn «Skrik»?

En vin som gir ekstra god følelse å drikke

Om dette er smaken av Ukraina vet ikke jeg, men det føles riktig å drikke en vin fra det krigsjerede landet. En slags sympati- og støtteerklæring. På linje med at jeg ofte drikker libanesisk vin eller vin fra land som ligger litt utenfor allfarvei. Herved en liten oppmuntring.

Del på Facebook

15636001
Edvard Munch Skrik The Taste of Ukraine
280,90kr

Tilbake til vinen. Lys rubinrød med et hint av noe brunlig eller oransje. Dette kan tyde på litt alder (årgang ikke oppgitt på flasken) eller rett og slett at det er 40% Pinot Noir i vinen. De to andre druene er Blaufränkisch (20%) og Merlot (40%). Vinen dufter og smaker av saftige bjørnebær, varme, modne jordbær og bringebær, plommer, kirsebær og et hint av fioler. Modne tanniner gir vinen en god struktur. Med 13,5 % alkohol og 5,6 gram sukker har vinen god, varmende munnfølelse. Finishen mangler kompleksitet og nyanser til å være helt oppe blant de beste, men dette er en god, lett og fruktig vin. Perfekt til kveiten som vi testet den sammen med.

Vinen er produsert av Chateau Chizay, som ligger sør i landet, på grensen til Ungarn. Ikke rart at vi får en fornemmelse av Burgund når vi smaker vinen. Zakarpattia, der vingården ligger, ligger på samme breddegrad som nettopp Burgund og har mye Pinot Noir.

Vinen er tilsendt av Rosersholm og du finner den på Vinmonopolet til 280,90kr.

Og helt til slutt. Vi kommer ikke utenom å kommentere etiketten. Hva er vel mer passende for den situasjonen Ukraina står i enn «Skrik».