Asparges: Kutt opp den gule løken og nedre stilken av aspargesene. Varm olje i en gryte, ha i løk og asparges, krydre med salt og pepper og en øse med vann, kok opp til alt er gjennomstekt/kokt. Mos det hele med en stavmikser til en fin jevning. Sett til siden.
Ha olje i en stekepanne på medium+ varme og stek aspargestoppene til gjennomvarme. Dryss over en klype salt, slå av varmen og la stå til servering.
Risotto: Finkutt sjalottløk og ha i en stekepanne på medium varme med olivenolje og risottorisen, stek i 5 minutter under stadig omrøring til risen er gylden. Ha i 2 glass hvitvin i gryten (og en i kokken), en øse vann/kyllingkraft og asparges-jevningen, rør godt sammen mens det småkoker. Ha i smøret og parmesanen, rør godt og jevnlig til risen er «al dente». Server og anrett med aspargestoppene og noen biter prosciutto.