Nyhet i testutvalget på polet. Foto: Benedicte Teigen Gude

Nyhet i Norge – Chardonnay lagret på bourbonfat!

Del på Facebook

For den vininteresserte er det alltid stas å smake noe nytt. I november lanseres 1000 Stories Bourbon Barrel Aged Chardonnay, som er den første Chardonnayen i Norge som er lagret på bourbonfat.

Fetzer Vineyards i California har produsert vinen. Fargen er dyp gul og duften av fatlagret Chardonnay velter ut av glasset. Moden fersken, fermenterte plommer, hylleblomst, tørket aprikos, smør, nøtter og røyk samt den kjennelige duften av smør. Vinen følger opp med en fyldig munnfølelse der moden frukt balanseres av tydelig fatpreg samt et hint av lakris. Selv om bare en del av vinen er lagret på bourbonfat, gir lagringsmetoden et meget tydelig røykpreg på vinen. Det gir en helt spesiell edge og noe uvanlige smakstoner.

Denne vinen vi kle en rett med litt kraftig saus, der vinens fylde og raushet vil balansere sausen samtidig som syren vil gi en frisk munnfølelse. Kylling med kremet saus, stekt fisk eller fisk med en rik skalldyrbasert saus tror vi vil passe perfekt til vinen!

Broren til den hvite Chardonnayen – rødvinen 1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel – finnes i basisutvalget på Vinmonopolet, mens Chardonnayen er i testutvalget. Den koster 179.90kr. Vi takker WergelandApenes for smaksprøven!