Robert Mondavi

Del på Facebook

Chardonnay og Zinfandel er klassiske amerikanske druer, selv om den hvite druen har sitt opphav i Frankrike og den røde i Italia under navnet Primitivo. Ofte må man også litt opp i pris for å få de virkelig gode utgavene av disse vinene.

Robert Mondavi har en vinserie som heter Woodbridge som kan hjelpe deg med å bli litt kjent med hvilken type viner dette er, uten å måtte tømme lommeboka helt.

Robert Mondavi er et kjent navn i vinverdenen, og han har en rekke dyre viner på markedet. Vi snakker 172$ og oppover. Jeg syns derfor at det er jordnært og fint at han i tillegg vil ha en vinserie for mannen i gata, et likandes personlighetstrekk.
Det kommer kanskje av at foreldrene hans kom til USA som emigranter på tidlig 1900-tall, og måtte jobbe hardt for å holde liv i familien, det er også fra foreldrene at hans interesse for vin kom.
Roberts første jobb var å spikre sammen kasser som holdt druene faren hans jobbet med å shippe. Resten er historie som de sier, han tok utdannelse innen vitikultur og stiftet sitt første vinhus i California i 1966. Dette ble det største vinhuset i Napa Valley siden forbudstiden. Etter å ha hatt stor suksess med Robert Mondavi Winery, startet han i 1979 Woodbridge Winery.

«I was trying to plant deep into the soil of our young country the same values, traditions, and daily pleasures that my mother and father
had brought with them from the hills and valleys of central Italy: good food, good wine, and love of family.»

– Robert Mondavi

 

Woodbrigde

I Norge har vi to av de fjorten forskjellige vinene Woodbridge produserer; Woodbridge Chardonnay og Robert Mondavi Woodbridge Zinfandel, begge priset til 150 kroner.

Woodbridge Chardonnay har en aroma av tropisk frukt, modne epler, litt florale toner og hint av fat. Den har en rund smak med god fruktighet, fin syre, og sitter godt og balansert i munnen.

Woodbridge Zinfandel har en aroma av mørk frukt, moreller, krydder og litt jordlige toner, hint av fat. Den er rik på smak, god og balansert sødme grei syre og en lang og krydret ettersmak.