Svitlana Tsybak er CEO for vinprodusenten Beykush Winery i Ukraina. Foto: Produsenten

Smaking av ukrainsk vin på Radegast vinbar

Møt Svitlana Tsybak, CEO for Beykush Winery i Ukraina 7. november på Radegast vinbar i Oslo.

Del på Facebook

Med seg har Svitlana Tsybak noen av sine viner som du kan prøve denne kvelden. Svitlana vil være tilstede denne kvelden for å presentere sine viner for deg, og for å fortelle om hvordan det er å drive med vinproduksjon i et land i krig. Beykush Winery er en familieeid og -drevet eiendom som ligger ved Svartehavskysten i landsbyen Chernomorka, Mykolaiv-regionen. Vingården ble etablert i 2010.

Svartehavskysten er en region med utmerkede klima- og jordforhold for vindyrking, en av de beste i Ukraina. Det er flere naturreservater i nærheten av eiendommen, en garanti for økologisk renhet i miljøet, en viktig faktor i moderne druedyrking. Vinmarker ligger på Beykush-halvøya, et unikt sted sett ut fra klimaforholdene. Dens bredder vaskes av Berezan-elvemunningen på den ene siden og av Beykush-bukten på den andre siden.

Beykush har 13 hektar med vingårder, beplantet med 17 forskjellige lokale, georgiske, franske og italienske druesorter. I tillegg er det en eksperimentell vingård med hvite varianter som Telti-Kuruk, Alvarigno, Timorasso, og røde varianter, som Tempranillo, Malbec og Pinotage. Årlig produksjon er ca 50.000 flasker.

”Vinene våre er ofte ukonvensjonelle blandinger eller sjeldne eksperimentelle varianter som
gir oss utmerkede resultater. Vi revurderer vestlig teknologi i henhold til våre realiteter, og
vinene viser igjen potensialet til ikke bare landet vårt, men også våre evner.”

Det er verdt å nevne at Radegast vinbar har vinsmaking hver onsdag og fredag med ulike temaer. Tema for hver smaking legger de ut på sin Facebook-side og Instagram.