Summertime, an’ the livin’ is easy

Del på Facebook

Da vi åpnet denne flasken med rosé var det umiddelbart første strofe i den berømte arien fra Gershwins opera «Porgy and Bess» som dukket opp. På tross av vinens blekrosa farge, velter luktene ut av glasset. Sommerbær som jordbær og rips, sitron, grapefrukt og appelsinskall. Lang, deilig og frisk avslutning.

72 % av druene i vinen kommer fra Grenache. Druen modner sent og krever mye varme for å bli fullmoden. Dette medfører at Grenache-baserte viner ofte har mye alkohol. Denne har 13,5 %. Fordi druen fra naturens side er lav på tanniner er den perfekt for rosévin. I tillegg til Grenache finner vi Mourvèdre og den lokale druen Tibouren, som begge bidrar med struktur og fylde til vinen. Vinen har også noen få prosent Cinsault. Druene presses forsiktig, for å forhindre at for mye fargestoffer ender opp i juicen før den gjæres på lavtemperatur for å beholde frukt og friskhet. Vinen får også noen uker på gjærrestene, noe som bidrar til deilig munnfølelse og smak.

Passer på terrassen en sommerkveld, til lett sjømat eller en deilig salat som vi testet den til.

Vinen er produsert av Vignobles Saint-Tropez SARL, og som navnet tilsier betyr det at vinen kommer fra Provence i Frankrike. Intet mindre enn 80% av produksjonen i Provence er rosévin, så dette kan de!

Vinen er mottatt av Ekjord AS og koster 199,9 kroner på et Vinmonopol nær deg.

 

11735801
Torpez Bravade, Vignobles Saint-Tropez SARL
Frankrike, Provence
Kr. 199,90
Bestillingsutvalget