Symington Family Estates

Del på Facebook

Prestisjeprodusenten
Symington Family Estates eier en rekke portvinsprodusenter; Graham’s, Dow’s, Warre’s, Cockburn’s, Quinta do Vesuvio og Smith Woodhouse. De eier 2.230 hektar i Douro-dalen hvorav 1.028 hektar er beplantet med vinranker. Dette fordeler seg på nærmere 30 Quintaer (eiendommer) og de aller fleste ligger i Douro Superior eller Cima Corgo, som er de to beste underregionene i Douro. Gjennomsnittlig alder på vinrankene er drøye 20 år, og de har også noen som er mellom 60 og 80 år gamle. Alle deres vinmarker er A-graderte, dvs. den beste klassifisering en vinmark kan få. Symington Family Estates står bak hver tredje flaske med Premium Port som produseres.

De innehar også den største organiske vinmarken i Portugal på 136 hektar. I tillegg til druer fra sine egne vinmarker har de langtidskontrakter med nærmere 2.000 vinbønder, noe som utgjør om lag halvparten av deres totale produksjon.

Veldedighet
Symington Family Estates sysselsetter ca. 500 mennesker, fordelt på 350 i Vila Nova de Gaia (Porto) og 150 i Douro-dalen. De er den eneste portvinsprodusenten som fortsatt lager og vedlikeholder sine egne eikefat og tønner. Symington Family Estates er også engasjert i veldedighet og hvert år donerer de en ambulanse til en landsby i Douro.

Ikke bare jul og for den eldre generasjon
Det er en myte at portvin kun drikkes av den eldre garde. Med sitt spenn fra hvit portvin, via rosa og Tawny til LBV og Vintage, finnes det portvin som kan drikkes til de fleste anledninger.
Portvin har sin salgstopp i desember, men med de forskjellige stilene, er det fullt mulig å drikke portvin ellers i året også. En lett avkjølt Tawny kan f.eks. enkelt erstatte konjakk eller likør til kaffen, eller du kan lage en Portonic hvor du enkelt erstatter gin med hvit portvin og lager den som en gin/tonic. Prøv gjerne også en ung Vintage til en godt krydret pepperbiff – du vil trolig få deg en overraskelse

​Samarbeid
Sammen med Bruno Prats produserer Symington Family Estates den prisbelønte vinen Chryseia samt andrevinen Post Scriptum de Chryseia.
Symington Family Estates er medlem av Primum Familiae Vini, en sammenslutning av elleve legendariske vinfamilier fra Italia, Frankrike, Tyskland, Spania og Portugal.

Prisvinnende
Under International Wine & Spirit Competition 2013 ble de tildelt «Portuguese Wine Producer of The Year» Trophy.

Da Wine Spectator i november 2014 offentligjorde sin Top 100 for 2014, fant man Chryseia 2011 som tredje beste vin, mens Dow’s Vintage 2011 gikk helt til topps!