Can Axartell ligger i en nydelig dal nord på Mallorca. Foto: Torun Poppe

To nye viner fra Mallorca tilgjengelig i Norge

Del på Facebook

Onsdag 3. mai ble to mallorkinske viner fra Can Axartell tilgjengelige for bestilling på Vinmonopolet:

  • Can Axartell Tinto 2021, Mallorca, Spania
  • Can Axartell Blanco 2022, Mallorca, Spania

NVkF besøkte nylig gården og deltok på en omvisning på eiendommen.

Can Axartell er en eiendom og vingård beliggende i en nydelig dal i sydkanten av fjellkjeden Serra de Tramuntana, nord på Mallorca. Her kombineres elementer av både tradisjonell og moderne vinproduksjon. Vingården ble etablert på 1990-tallet, de moderne produksjonsfasilitetene ferdigstilt i 2012, og den første årgangen tappet på flasker i 2013, alt i tråd med Can Axartells filosofi:

«Respect for the grapes, the environment, the people who produce the wine and those who enjoy it.”

Can Axartell produserer én rosévin, to hvitviner, tre rødviner og én special edition vin. Vinene baserer seg på Mallorcas rike vinarv, og det dyrkes både originale mallorkinske og importerte druetyper.

Den første druetypen som ble plantet på eiendommen var Callet. Dette er den mest kjente mallorkinske druetypen, og den har utviklet seg fra andre druetyper gjennom århundrer. Callet er perfekt tilpasset klimaet på øya. Den kalkholdige jorda inneholder ca 20% kalsium, hvilket gjør den særlig godt egnet for å dyrke røde druetyper. I tillegg til Callet dyrkes druetyper som Manto Negro og Syrah, Petit Verdot, Merlot og Pinot. Hvite druetyper som Prensal, Moscatel og Malvasia de Banyalbufar dyrkes også her.

Can Axartell Tinto 2021 (15556901)

Mallorca, Spania: Svakt rubinfarget. Duft av blomster og rød frukt som bringebær og plomme, komplementert av urter, mentol, lakris og bakverk. Smaksbilde av moden rød frukt og middelhavsurter. Drikkeklar, men kan lagres inntil 2 år. Passer til pasta, risretter, lyst kjøtt og fisk, samt ost. Serveres ved 12-14 grader. Bestillingsutvalget.

Kr. 209.00

Can Axartell Blanco 2022 (15557001)

Mallorca, Spania: Sitrongul farge. Duft av hvite blomster, sitrus, pære og fersken, sammen med krydder. Smak av moden stenfrukt, pære og middelhavsurter. Drikkeklar, kan lagres inntil 1 år. Passer til salater, risretter, sjømat, tapas og lyst kjøtt. Serveres ved 8 grader. Bestillingsutvalget.

Kr. 219.90