To stille viner fra Möet Hennessy: Terrazas de Los Andes Chardonnay 2023 og Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2023

Möet er ikke bare bobler.
De har også en bred portefølje av stille viner.

Del på Facebook

Möet Hennessy er en av vingigantene, og ikke bare fra Champagne og Cognac.  De har kjøpt opp flere produsenter av stille viner, og eier nå vingårder i California, Argentina, Spania, Sør-Frankrike, New Zealand og Kina. Sistnevnte er imidlertid ikke tilgjengelig i Europa.  NVkF fikk smake en chardonnay fra høytliggende vinmarker i Mendoza i Argentina, og kultvinen Cloudy Bay Sauvignon Blanc fra Marlborough på New Zealand.  Siden begge disse vinene kommer fra den sørlige halvkule, hvor de høster på våren, er 2023-årgangene allerede kommet.

Terrazas de Los Andes Chardonnay 2023 (650901)

Mendoza, Argentina:

Gyllen strågul farge. Intens, fruktdrevet og noe utviklet duft av sitrus, eple, tropisk frukt og vanilje. Fint integrert syre i smaken, frisk og fruktig som på duft, fyldig kropp som bæres av syren, slik at den ikke oppleves tung. Bitterhet i finish. Bærer sine 13,5% bra. Medium syre, fylde, kompleksitet og lengde. Godt kjøp.

Bestillingsutvalget.

Moët Hennessy Norge AS

Kr. 182.90
86 poeng

Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2023 (3089001)

Marlborough, New Zealand:

Dette er vinen som satte New Zealand på det internasjonale vinkartet, og banet veien for at sauvignon blanc ble deres grønne signaturdrue. Mye har skjedd siden den gang, og mange spennende alternativer har kommet til, men den gamle kultvinen henger fortsatt med. Lys grønngul farge, intens duft (uten fataromaer selvfølgelig) av pasjonsfrukt, urter og solbærblader. Høy syre som er godt integrert, fylde, kompleksitet og lengde. Vinen er frisk og leskende, med de samme smakselementene som på duft, samt gress. Den bærer sine 13,5% godt. Godt kjøp.

Basisutvalget.

Moët Hennessy Norge AS

Kr. 300.90
89 poeng