Foto: NVkF v/Håkon Fensbekk.

Vellykket vinmesse i Fredrikstad

Båthuset Scene arrangerte Fredrikstad Vinfestival for andre gang 8. juni. Man kan si vi var heldige med været. Å gå på vinmesse er ikke det verste man kan gjøre en juni-lørdag når det striregner ute.

Del på Facebook

13 vinutstillere og 2 matutstillere utgjorde messen, som ble besøkt av 410 personer. Med erfaringer fra den første vinmessen i 2023 ble dagen delt i to puljer, kl 14-17 og kl 18-21. Dette førte til at man fikk spredt publikumstilstrømningen bedre, og det ble mer plass og mulighet til å føre dialoger ved de forskjellige stands. Arrangøren har etter dette fått meget positive tilbakemeldinger, både fra publikum og utstillere, og er allerede i gang med å forberede neste års arrangement, som antakelig vil bli framskjøvet til mars. Noen utstillere har også uttrykt at de vil justere kvaliteten noe oppover i sortimentet. 

Selv opplevde jeg, som var i første pulje, at det var tilstrekkelig plass ved bordene, serveringen gikk raskt, og det var lett å komme i snakk med standbemanningen. Som noen høydepunkter for min del kan nevnes:

Hos Brand Wine Estates, å komme i kontakt med Fredrikstad-folkene som eier Bordeaux-slottet Ch. Bertrand Braneyre, og smake deres viner, som nå er i basis. Smake engelsk chardonnay fra Simpsons, samme vin uten og med eik, som var veldig illustrerende.

Hos NorAs, bli kjent med viner fra Aserbajdsjan. De imponerte, og bruker en god del stedsegne og spennende druesorter.

Hos Concha y Toro, smake Don Melchor og andre prestisjeviner fra Sør-Amerika, veldig konsentrerte saker.

Hos Honest Wines, smake Mosel riesling fra tørt til halvtørt, via trocken, GG, kabinett og spätlese, fra Dr. Hermann og Franzen.