Foto: Truls Aasterud

Årsmøte i Norske Vinklubbers Forbund 2024

En vellykket aften med Norske Vinklubbers Forbund

Del på Facebook

Norske Vinklubbers Forbund avholdt årsmøte den 24. april i det sjarmerende lokalet La Cave i Oslo, hos Palmer AS. Kvelden var ikke bare en mulighet for våre medlemmer til å møtes, men også en fin anledning til å fordype seg i viner fra Sonnenmulde kombinert med en fireretters middag.

Årsmøtet ble innledet med gjennomgang av styrets årsberetning, samt årsregnskap og budsjett for inneværende år. Videre ble det vedtatt å utvide styrets sammensetning fra totalt 7 til 8 medlemmer, som er et viktig skritt for å sikre at forbundet i fremtiden vil fungere effektivt og i tråd med medlemmenes ønsker.

Styret vil gi en stor takk til Mina Aasterud og Benedicte Teigen Gude som etter fire år i styret ikke valgte gjenvalg. De har lagt ned en betydelig innsats i disse årene for å fremme Norske Vinklubbers Forbund og medlemmenes fordeler og ønsker. I tillegg trer Hallvard Stavnes Mørck og Annika Groven ut av valgkomiteen. Takk for arbeidet dere har lagt ned!

Samtidig ønsker vi Anne Almark, Håkon Fensbekk og Nina Nesset velkommen som nye styremedlemmer!

Etter det formelle årsmøtet hadde vi gleden av å bli ledet gjennom en vinsmaking av Kahtrin Schrneiner fra vinprodusenten Sonnenmulde. Sonnemulde er dedikert til bærekraftig vinmaking og holder til i regionen Neusiedlersee i Østerrike. Klimaet i Neusiedlersee er preget av varme somre og milde vintre, som gir en lang vekstsesong og ideelle forhold for vinproduksjon. Familiebedriften går flere generasjoner tilbake i tid, og drives i dag av Kathrin og Andreas Schreiner.

Kathrin presenterte syv av sine nøye utvalgte viner, noe som ga oss en unik innsikt i både smaksprofilene og produksjonsprosessene bak hver vin. Dette var en utmerket anledning til å lære og stille spørsmål direkte til vinmakeren.

Vinene var:

  • Frizzz… Bio Frizzante Sauvignon Blanc (varenummer: 14174401)
  • Donauriesling Bio-Wein dry 2022 (varenummer: 15346301)
  • Rosé Bio-Qualitätswein dry 2023
  • Blaufränkisch Bio-Qualiätswein dry 2020 (varenummer: 12072501)
  • Blauer Zweigelt – Alte Reben Neusiedlersee DAC Reserve Bio-Qualitätswein dry 2021 (varenummer: 14799001)
  • Trockenbeerenauslese Neusiedlersee DAC Reserve Bio-Prädikatswein sweet 2020

Kvelden ble avrundet med en utsøkt fire-retters middag i regi av Modern Catering, som ga en fin avslutning på en lærerik og hyggelig aften. Takk for laget og oppmøtet!

Hilsen styret i Norske Vinklubbers Forbund