Domaine de la Janasse

Del på Facebook

Domaine de la Janasse ligger i hjertet av Chateauneuf de Pape, en times kjøretur nord for Marseille. Før Aimé Sabon tok over vingården fra sin far ble druene solgt til kooperativene, men Aimè visste at markene var av svært god kvalitet og hadde en plan om å produsere egne viner. En plan som ble satt ut i livet i 1967 etter å ha gjort ferdig militærtjenesten. I dag inkluderer  familiebedriften i tillegg til Aimè, hans kone Hélène, sønnen Christophe Sabon og datteren Isabelle. De to sistnevnte er begge utdannet ønologer og har også i dag ansvaret for driften på gården. Det ble bygget ny kjeller i 1973 og det lages i dag omlag 300 000 flasker vin fra 90 hektar vinmarker i året.

Chateauneuf du Pape eller pavens vin som den kalles, er den største og best kjente appelasjonen i Rhone. Kjente slott som Chateau Beaucastel, Chateau la Nerthe, Chateau Rayas holder til her, men Domaine de la Jeanesse står heller ikke tilbake for å produsere noen av de beste vinene fra området.

vinifikasjon

Drueblandingen for denne er 65% Grenache, 20% Syrah, 10% Mourvèdre og 5% Cinsault. Jordsmonnet består av sand og leire og vinrankene dyrkes uten plantevernmidler eller insektsmidler og all gjødsling er naturlig. Druene selekteres 2 ganger ute i markene før de kommer inn til gården hvor 80% av druene destemmes. Masserasjonen tar fra 21 til 28 dager før vinen modnes i 12 måneder på 80% nye eikefat og 20% 2-3. gangs brukte fat.

smaksnotater

Dette er en lekker vin som har en saftig og lett duft av røde bær og krydder, den minner litt om en pinot noir på en måte. På smak gjenkjennes leskende, fyldige smaker av røde frukter og bjørnebær med et lett fatpreg, pen balanse, god syrlighet og integrerte tanniner. Smakene sitter lenge i og gleder ganen. Server den temperert til 16° C.

Vinen kan nytes uten mat eller til lammecarrè med jordskokkpurrè eller entrecote de beuf.

Dom. de la Janasse Châteauneuf-du-Pape 2014

Domaine de la Janasse