Rimelig hvit fra Bourgogne

Jadot er en av de «gamle» produsentene fra Bourgogne som har fått en friskere og mer terroir-drevet stil med årene....
Tre blad Jadot. Med fornuftig prisede, hvite burgundere. Foto: Geir Salvesen.

Tre blad Jadot. Med fornuftig prisede, hvite burgundere. Foto: Geir Salvesen.

Jadot er en av de «gamle» produsentene fra Bourgogne som har fått en friskere og mer terroir-drevet stil med årene. Og med priser nesten i budsjett-sjiktet er ukens vin et godt kjøp.

 

Ukens vin: Louis Jadot Mâcon-Villages Grange Magnien 2017, Burgund, Frankrike.

 

En rimelig burgunder vil det alltid være etterspørsel etter. Og da havner man gjerne i ytterkanten av det sentrale Bourgogne, som i Mâcon-område lenger sørpå. Man får essensen av Bourgogne. Litt stein og mineralpreg, ferskenfrukt og støtte i form av fatlagring. Mange hvite sentralburgundere er overeiket fortsatt, slik at de skjuler eventuelt terroirpreg, men det er blitt langt bedre.

Også Jadot hadde i mange år ganske fatlagrede vinstiler med nesten brente fattoner som ga seg utslag i lakris-, kull- og tjæretoner. Altså ikke akkurat det som fremmer terroirpreget.

I de siste årene er Jadots vinstiler blitt renere. Og det kommer ukens vin til gode. En vin fra Mâcon-området, en av nesten 150 forskjellige vintyper fra dette firmaet som både er en negociant – forhandler som kjøper og selger andres viner – og egenprodusent.

Brukelig som all-round hvitvin hvis man vil ha noe med tight, fransk stil. Og områdenavnet. Bourgogne.

 

Jadot Mâcon-Villages 2017. Foto: Vinmonopolet.

Jadot Mâcon-Villages 2017. Foto: Vinmonopolet.

 

3562601
Louis Jadot Mâcon-Villages Grange Magnien 2017
Burgund
Frankrike.

En Macon-vin fra Jadot som gjør jobben. Ikke så konsentrert, men ren og korrekt med nøytral, hvit ferskenfrukt og alt med fatbruk er passe kalibrert. Friskhet med sitron og epletoner. Middels fyldig. Passer til: Sushi / sashimi, fisk. Og generell sommermat. Men ikke til reker.
179,90 kr (bestilling)
85 poeng (terningkast 5)

Signature Wines AS