En innsmigrende, smakssmygende, omtrent perfekt rosévin. Ch. Roubine La Vie en Rose. Foto: Geir Salvesen

Livet er en dans på rosévin og kantareller

La Vie en Rose, som den heter på fransk. Jeg finner rett og slett ikke noe å trekke på denne herlige rosévinen fra Provence. Relativt rimelig er den også. Og passer utmerket til smørstekte kantareller.

Del på Facebook

Geir Salvesen

Geir Salvesen

Geir Salvesen er journalist og reiseleder, og skribent i NVkF. Han var ansvarlig for vinspalten i Aftenposten fra oppstarten i 1990 og i 26 år. Han har skrevet 23 bøker, de fleste om mat og vin.

Ukens vin: Roubine La Vie en Rose 2022, Provence, Frankrike

Noen av verdens roséviner kan man med rette beskylde for å være dølle og kjedelige. Viner som er på grensen til nesten å være noe, men som ikke helt er kommet ut og frem med noen smaksretning. Hvis du er vant til rødbrus-smakende roséviner er det lett å putte noen av Provence-vinene i den kategorien. Men de er laget for å være innsmigrende og elegante og komplettere maten mer enn å være et rosa sjokk på smaksløkene. Og denne stilen av rosévin som ukens vin er et eksempel på, gjør nettopp det. Ch. Roubine. Et søtt lite slott, rosa, inni skogene og markene i Provence. Eid av Valerie Rousselle. Her finner du absolutte toppdråper, hvite og røde og rosa. Og denne som prismessig ligger i mellomkategorien. Men som i 2022-årgangen virkelig utmerker seg. Jeg har fulgt denne over en tiårsperiode, og har aldri smakt den bedre. Med litt mer trøkk og konsentrasjon i smaken som de har fått de siste årene, har de godt av litt mer tid til lagring. Tidligere drakk man alltid fjorårets viner.

Valerie Rousselle er drivkraften bak Ch. Roubine. Foto: Geir Salvesen

Litt tekniske data rundt ukens vin: 50/50 Grenache/Cinsault. 3g restsukker.

Bruksområdet er vidt. Alt fra pølser til sjømat, fisk, skjell, vegetarmat, salater, hvitt kjøtt. Det er jo en av hovedattraksjonene ved denne vintypen at de er så allsidige. Ett av bruksområdene er dette: Sopp og kantareller.

Smørstekte, ferske kantareller er en delikatesse! Her kan du bruke både musserende vin og en god rosévin. Foto: Geir Salvesen

Roubine La Vie en Rose 2022 (14138701)

Provence, Frankrike:

En ytterst harmonisk vin med duft av roser, moreller, rognebær, smaken har en diskret frukttone med god konsentrasjon, elementer av fersken og sitrus. Ren og fin utgang. Veldig bra kjøp til den prisen. Passer til: Fisk, lyst kjøtt, svinekjøtt, skalldyr, pizza / pasta, salat, sushi / sashimi, spekemat, spicy.

Bestillingsutvalget.

Beverage Partners Norway AS

Kr. 249.90
87 poeng