Simon Zimmermann Foto: Erik Krafft
SIMON ZIMMERMANN vant Young Sommelier i 2010, ble norsk mester i 2015 og 2017 og nordisk mester i 2013, og er nå dommer i ulike mesterskap.
Han underviser ved Norsk Vinfagskole
Min første store vinopplevelse i livet: Twin Islands Sauvignon Blanc 2005.
Da jeg begynte å drikke vin, startet jeg med tørre hvite viner fremfor de søte. Dette er en vin som har vært på Vinmonopolet siden.
Den beste kombinasjon av vin og mat jeg har smakt:
Det finnes det mange av! Men en av de mest undervurderte er en oksehalesuppe med brissel og kastanje sammen men med Trimbach Frédéric Émile Riesling 2011
Den beste vin- og matkombinasjonen i restauranten jeg jobber i:
Gateau roulé au Citron, en is av timianyougurt, sammen med Vilmart Ratafia de Champagne Chardonnay 2013
Vinen jeg er mest stolt av i restauranten: Hver og en, alle sammen – 🙂


En vin eller vinstil som få bestiller, og som fortjener mer oppmerksomhet?
Hva jeg velger kommer veldig an på hva jeg har lyst på den dagen, sesong, humør og eventuelt hva som skal spises. Men det er mye fra Languedoc som fortjener mer oppmerksomhet!
En vinanbefaling jeg har overrasket gjestene med, og hvordan det ble mottatt:
Rødvin fra Østerrike, det blir som oftest godt mottatt.
Vinstilen jeg liker best:
Halvtørr og halvsøt Riesling
Vinstil som er overvurdert: Rik og eiket Chardonnay. Har jeg lyst på nøtter og smør spiser jeg det heller enn å drikke det.
Vinområdet som gir mest valuta for pengene?
Mye i Swartland i Sør-Afrika. Der kan man finne gode kjøp!
Hva griper jeg til av mat og vin etter jobb?
Det er avhengig av hvor sent jeg blir ferdig og litt hvilken sesong vi er i. Det hender det blir en hardangersider eller lett hvit halvtørr Riesling og litt spekemat og ost.
En pinlig episode i restauranten som jeg stod for må nok bli å servere feil vin til feil rett, men det skjer veldig sjeldent.
Budsjettvin jeg oftest kjøper på Vinmonopolet: Ch. Thivin Les Sept Vignes Côtes de Brouilly
Mitt beste besøk hos en vingård:
Det finnes det mange av gjennom tidene, men i år må det bli hos Patrick Piuze i Chablis!