Vi har prøvd fem viner fra Sør-Afrika, og kan anbefale alle!

Del på Facebook

For kort tid siden mottok vi fem viner fra Sør-Afrika, og det var med spenning og oppriktig nysgjerrighet vi åpnet og smakte de. To hvite, en rød og to musserende skulle testes og vurderes. Vinene holdt jevnt over godt nivå, og vi an trygt anbefale en eller flere av disse til de kommende høytidsdager.

 

Angus Paul Barbary Fictions 2021

Lys gyllengul. Duft av Sitrongress, eple og sitrus. Mineralrik, floral med grapefrukt, honning og aprikos. Litt naturvinaktig, tørr og ganske syrlig med litt enkelt anslag, men en vin som raskt fyller munnen med aroma. En silkemyk fedme som i sum gir en kraftig vin med lang ettersmak.
Kr. 261,60
89 poeng

 

Angus Paul, On a flight of furious fancies 2021

Lys gyllengul. Mineralrik, medium fyldig men tørr. Karamell og eik. Lett kalk eller salt, tørket frukt, sitrus og stenfrukt. Medium til kraftig syre, men balansert rund og litt fet. Medium lengde.
Kr. 261,60
88 poeng

 

Beyerskloof Synergi Cape Blend 2019

Mørk rubinrød farge. Duft av Mørke plommer, pepper, lakris og eik. Fyldig og rund, med smak av mørke moreller, plommer og en anelse kaffe. Toner av lakris og vanilje. Krydret, type pepper og et hint av kanel. God syre og balanserte tanniner gir en ganske lang ettersmak. En delikat blend, som har godt av 1-2 timer I dekanter.
Kr. 234,-
87 poeng

 

Le Lude Reserve Brut

Lys strågul farge, med små bobler. Duft av pære og sitrus. Kraftig og presis smak av lett syrlige epler, pære, brioche, aprikos og avrundet sitrus. Krisp og balansert- Elegante bobler. Lukker øynene og aner Champagne i det fjerne. Munnen fylles av behag, og avrundes av en tørr ettersmak. Et godt og interessant alternativ, hva gjelder bobler.
Kr. 479,60
87 poeng

 

Le Lude Reserve Brut Rose

Lys lakserosa farge. Duft av røde bær og fiken. Dempede jordbær og bringebærtoner. Modne epler og fersken underbygger en deilig følelse av bobler i munnen. Kompleks vin, som til tross for sitt fruktige anslag, avrundes forholdsvis tørt. En tørr og lang ettersmak.
Kr. 476,60
87 poeng