Vinklubben "The Bacherlors' Wine Club" gjennomfører digitale vinsmakinger.

Vinklubb i koronaens tid

Del på Facebook

Vi er en liten vinklubb, med kun seks medlemmer. Til gjengjeld har vi litt historikk, da vi ble stiftet allerede i 1989, og har hatt fast månedlige møter siden. «The Bachelors’ Wine Club» – som nå er fullt av barnefedre, og ikke lenger ungkarer… Selv er jeg en av de nyere medlemmene, med kun tyve års fartstid.

Besluttsom smaking på videokonferanse

Da koronaen kom, skulle vi til å ha vårt faste månedlige møte hjemme hos en av oss, men det ble jo selvfølgelig avlyst. I et anfall av besluttsomhet, dro jeg i stedet på Vinmonopolet, og kjøpte seks flasker av to forskjellige viner (tolv flasker totalt), som jeg så kjørte rundt med til medlemmene, og satte på trappen deres i god smitteavstand.

Til neste møte hadde vi litt bedre tid, og fått summet oss, så en av oss bestilte identiske viner til lokalpolet til hver enkelt av medlemmene, som de så kunne hente i ro og mak (vi er spredt geografisk fra Asker via Skøyen og Grefsen til Lørenskog og Kolbotn).

Begge smakingene fungerte utmerket. Hver og en tempererte og luftet vinene etter anvisning fra formannen vår, så forholdene skulle være likest mulig. På det angitte klokkeslettet, koblet vi oss alle opp i videokonferanse. Så, med forhåpentlig samme forutsetninger, gjennomførte vi lukting og smatting og smaking og koste oss verre. Vi prøvde å bestrebe oss på å holde samme format på vinsmakingen som vi pleier når vi møtes fysisk.

Tips til smaking på nett

Vi synes vinsmakingen på nett har fungert bra, selvom det ikke er som å møtes fysisk. Som andre på hjemmekontor, opplevde også vi litt fingertrøbbel og tilkoblingsvansker i starten, men det gikk seg bra til. Av praktiske ting kan vi anbefale:

  • Bruk headset hvis mulig, det gir langt bedre lyd i begge retninger for alle deltagere
  • Finn et rom der du (og hele møtet) ikke blir forstyrret av familie som løper rundt og prater og lager mat og denslags.
  • Ved bestilling fra Vinmonopolet, sjekk leveringsdato for vinene til hvert av lokalpolene, så de kommer frem i tide.

Begge disse smakingene har fungert så bra at vi allerede har bestilt vinene til den tredje.

En utfordring er jo at alle deltagerne må ha hver sin (hele) vinflaske å smake på, i stedet for at vi deler en flaske på seks personer. Det gjør at vi smaker noen færre viner enn på et vanlig møte. Vinene vi kjøper er gjerne av en viss kvalitet, og tåler et par-tre dager i kjøleskapet, så med helgen og familien til hjelp har ikke dette vært noe problem.

Jeg kan også nevne at i forkant sendte vi (forsåvidt som vanlig) ut informasjon om vintype/produsent/druer, så alle møtte forberedt til smakingen.