Smak 100-vis av de beste økologiske- og biodynamiske vinene

Del på Facebook

Stor messe med kun økologiske og biodynamiske viner på Oslo Militære Samfund 29. oktober til bare kr 295,-!

For første gang arrangeres det en stor åpen messe hvor alle vinene er økologiske eller biodynamiske. Alle de største og beste importørene kommer med et stort utvalg av viner. Du kan smake over 200 av de beste vinene som er tilgjengelig på det norske markedet.

 

Økt fokus på økologiske og biodynamiske varer

De siste årene har det vært stort fokus på økologiske og biodynamiske produkter både på mat og drikke siden. Bare i min lokale Rema 1000 butikk har de nå et stort utvalg av økologiske produkter. En skal ikke gå mange år tilbake hvor en bare fant et produkt her og et annet der. I dag kan en uten problemer lage fulle middager med bare økologiske produkter. Det er veldig bra. Med økt etterspørsel synker også prisen. I dag er prisen ikke vesentlig dyrere for de økologiske produktene.

 

Stort utvalg av viner laget på økologisk og biodynamisk måte

Tilsvarende er det på vinsiden. For kort tid siden var det en og annen slenger som var økologisk eller biodynamisk. Nå bugner det av slike viner på ditt lokale Vinmonopol. Prisen på de økologiske vinene skiller seg ikke fra andre viner. Kvaliteten på vinene er økt tilsvarende. Tidligere var det ofte flaskevariasjoner på vinene. Det forekommer mer sjeldent nå. Produsentene er blitt dyktigere på alle måter. De har bedre kontroll og kunnskap på alle deler av vinproduksjonsprosessen fra vinmark til det ferdige produktet i flasken. I dag er det meget sjeldent stor flaskevariasjon på økologiske og biodynamiske viner. På naturviner forekommer det oftere.

 

Du kan smake over 200 av vinene

Tirsdag 29. oktober har vi samlet de aller beste produsentene på en stor messe i Oslo Militære Samfund. Du kan smake flere hundre viner og du vil fort smake at kvaliteten er superb. De fleste av vinene er sertifisert, men vi har i tillegg åpnet messen for de som ikke er sertifisert. Forutsetningen er at de dyrker etter økologiske og eller biodynamiske prinsipper. Det er mange små produsenter som ikke ser seg råd til å bli sertifisert. Det er en kostbar prosess. Sertifikatene skal i tillegg vedlikeholdes med årlige inspeksjoner og kontroller. Derfor har vi i år åpnet for alle som dyrker etter disse prinsippene kan delta på messen. Det gjør messen større og bedre for oss som vil bli bedre kjent med disse vinene.

Har du allerede lastet ned Smakeappen  så kan du søke opp messen her, da får du full oversikt over hvilke importører som deltar og hvilke viner de har med på messen.
Og har du ikke lastet den ned, så anbefaler vi dette på det sterkeste.

 

Kun kr 295 for å delta.

Denne unike muligheten til å smake de aller beste økologiske og biodynamiske vinene i Norge bør du ikke gå glipp av. Vi har satt prisen på messen til bare kr 295,- per medlem.

Meld deg på ved å klikke her.

 

Les mer om messen her

 

Lurer du på hva som ligger i de forskjellige begrepene?

Økologisk vin
Økologisk vin er laget av druer som er dyrket uten kjemiske sprøytemiddel og kunstgjødsel. Produsenten følger strengere regler for tilsetting av f.eks. svovel. Økologisk vin er sertifisert etter en offentlig godkjent kontrollinstans.

Biodynamisk vin
Biodynamisk vin er også økologisk, men følger noen strengere regler. I tillegg bruker vinbonden noen naturlige preparater og kompost i vinmarken. Biodynamisk vin er sertifisert av Biodyvin eller Demeter.

Naturvin
Naturvin blir gjæret med druens eget naturlige gjær. Produsenter av naturvin tilsetter ikke gjær, enzym, syre eller sukker underveis i produksjonen. De bruker minimalt med svovel. Naturvin er ikke regulert eller definert av EU. De har derfor ikke et offentlig godkjent merke på etiketten.

Definisjonen er hentet fra Vinmonopolets hjemmesider