Beaujolais Noveau est arrivé

Del på Facebook

Torsdag 15. november er den store Beaujolais Nouveau dagen over hele verden og vi har smakt to av de.

 

Historien sier at Beaujolais Nouveau har røtter tilbake til starten av 1900-tallet da de første vinene ble sendt ned elven Saône til restaurantene i Lyon. Da den ankom ropte de; «Le Beaujolais Est Arrivè!», og de drakk vinen som en feiring av en vellykket innhøsting.

Beaujolais Nouveau er en rødvin laget på Gamay. Denne «Beaujolais Nouveau Dagen» var opprinnelig en av de mest livlige ritualene i vinverdenen, med et kappløp for å få levert de første flaskene til de forskjellige markedene rundt om i verden. I dag fraktes ikke vinen med racerbil, som ofte forekom tidligere, men transporteres i forkant av tredje torsdag i november, slik at vinene kan ha salgsstart kl. 12:01 lokal tid.

Beaujolais Nouveau er den mest populære «vin de primeur», fermentert bare noen få uker før den offisielt frigis for salg den tredje torsdagen i november. Loven sier at druene må innhøstes for hånd, fordi Beaujolais lages ved å bruke «karbonmaserasjon». Dvs fermentering med hele bær som fremhever fruktaromaer uten pressing av bitre tanniner fra drueskallet.

 

Beaujolais Nouveau 2018, Joseph Drouhin

Dette er ung ferskt og umiddelbart. Det smaker litt sommer med ferske bringebær samt litt banan og urter. Fin syre og en frisk avslutning. Frisk ettersmak. Godt laget, men det er ungt.
80 poeng

 

Beaujolais-Villages Nouveau 2018, Joseph Drouhin

Deilig frisk med smak av jordbær og bringebær. Dette er saftig godt og ungt. Har litt mer substans enn den vanlige beaujolais nouveauen. Friskt og deilig. Dette er godt har litt anis og urter i siste del av smaksbildet.
82 poeng