ukens vin
Geir Salvesens vintips
|Dette er en ultra-kul vin i et nytt, ultra-hot vinglass
Et nytt vinglass har slått seg opp og frem, og skryter av at man ikke trenger noen andre. Hørt det før? Vi prøver en Brocard Vau de Vey Chablis 1.er Cru i et glass signert Jancis Robinson og Richard Brendon og ser hva som skjer. Ukens vin: Brocard Chablis 1.er Cru Vau de Vey. Mange…
Geir Salvesens vintips
|Gran Coronas. Navnet skjemmer ingen
Retro så det holder, i tillegg er navnet den verst tenkelige assosiasjonen man kan ha i våre dager bortsett fra atomkrig og total ødeleggelse. Men vet du hva: Folk elsket den varme, mørke, krydrede spanske vinen da de fikk den i glasset. Ukens vin: Torres Gran Coronas 2015 Det har seg slik at noen produkter…
Geir Salvesens vintips
|En varmende lamme-chianti
Hvis du er på utkikk etter en høvelig lammevin, trenger du ikke å gå lenger ut i geografien enn denne, som kommer fra Chiantis sørvendte skråninger. Ukens vin: Fèlsina Berardenga Chianti Classico 2017 Veldig mye rødvin passer til lam. Avhengig av hva man bruker som tilbehør. Men de fyldige, varme vinstilene fra de sørvendte…
Geir Salvesens vintips
|Ca’Rugate: Allsidig, billig hvitvin fra Italia
Av og til er det akkurat en slik vin du trenger. En Soave. Ukens vin: Ca’Rugate Soave Classico San Michele 2018 Sjekk ut behovet ditt. Trenger du: En grei hvitvin som passer til veldig mye forskjellig mat? Som er billig og som kan serveres i konfirmasjoner, bryllup, selskaper? Som din tante eller bestemor også vil…
Geir Salvesens vintips
|Elegant smakstrøkk fra Boekenhoutskloof
Hva vin har med sjokolade å gjøre? Ikke så mye. Men navnet skjemmer ingen. The Chocolate Block fra Boekenhoutskloof er blitt mer enn en mørk og søt sværing. Ukens vin: Boekenhoutskloof The Chocolate Block, Western Cape, Sør-Afrika. Alle vinland har dem. Viner som historisk har stukket seg frem og som er blitt berømte. Og som…
Geir Salvesens vintips
|Nå er det rosévintid!
-Hva i huleste, lurer du kanskje på. Er den fyren blitt gal? Kanskje ikke direkte gal. Bare kontrær. Og innovativ. Mange grunner til å ta frem rosévinene om vinteren også. Ukens vin: Ch. Gassier 2018, Provence. En gruppe viner som forblir relativt stillestående i polhyllene om vintrene er rosévin. Om sommeren går salget i været…