Tesalia Estate- En drøm blir virkelighet

Del på Facebook

De fleste bærer med seg drømmer om hva de skal gjøre nå eller i fremtiden. De færreste klarer å leve ut sine drømmer, fordi det ofte krever noe av deg og din vilje til å nå målene. Slik er det ikke med Tesalia Estate. Litt tilfeldig kom jeg over deres viner fra Spania.

Historien bak handler om noen sprø og romantiske engelskmenn som er betatt av et lite sted i Sør- Spania. De faller for stedets skjønnhet og muligheter, men vet også at det kreves hardt arbeid for å nå målet om å produsere gode viner.

Som de selv sier det på sin prosaiske måte Tesalia spring from the conviction that the things that really matter start with a dream and are the fruit of the persistence, patience and professionalism.

Familien Golding står samlet om en felles drøm om å lage en vin fra Cádiz. Et fruktbart område med fjellandskap som bakgrunn. Og de klarer det. De lemper ikke på kravene om profesjonell kompetanse, og knytter til seg kunnskap fra mange med et mål om å produsere noen av verdens beste rødviner. Intet mindre.

 

Tesalia 2015 og ARX 2016

To av vinene er Tesalia 2015 og ARX 2016. To kraftfulle viner det ikke er bare å nippe til på terrassen en sommerdag. Det kreves mer.

Tenk deg en sommerkveld i Andalucia. Du skuer utover dine vinmarker en kveldstime. Disen legger seg over markene. Luften blir noe kjøligere. Kveldsmaten skal serveres. Kraftig oksekjøtt, pepper og salt, en maiskolbe og salat. Gjerne olivenolje og felleskap med familien.

Da kommer vinene til sin rett. Tenkt deg at du smaker viner som krever år av hardt arbeid. Håndplukket en nattetime. Det er touchen av Tesalia.

Tesalia 2015 laget på druene Petit Verdot, Syrah, Tintilla de Rota og Cabernet Sauvignon. 12 måneder på eikefat. Selvfølgelig franske. Vinen er produsert i kasser av 6 og det er tusen kasser. En vin som kan lagres noen år. Men samtidig ser man konturene av en spennende vin. Vinen har friskhet og godt integrerte tanniner. En klassisk duft av mørke bær, men også krydder og mykhet av fatlagring.

ARX 2016 laget på druene Syrah, Tintilla de Rota og Petit Verdot. Også denne lagret 12 måneder på franske eikefat. Vinen er produsert i kasser av 6 og det er produsert tre tusen kasser.

Begge vinene har rundt 14% i alkoholstyrke. Noe som er en konsekvens av den Terroir druene vokser i. Det betyr kraftige viner som krever noe av den som lager maten. Samtidig er det mange velkomponerte måltider der vinen vil komme til sin fulle rett. Vinene er tiltalende og det skal bli spennende å følge Tesalia i årene som kommer. De har absolutt potensiale til å lage viner som kan få plass i spansk og internasjonal vin historie.

Jeg gleder meg til å følge historien om Tesalia videre!