Torres – fem generasjoner med vin

Del på Facebook

Vinhuset holder til i Vilafranca, Pendes, omlag en times kjøretur utenfor Barcelona. Gjennom årenes løp har selskapet mottatt flere utmerkelser. Deres første internasjonale gjennombrudd kom i 1979, da Gran Coronas Black Label (i dag Mas La Plana) vant førsteplassen i en blindsmakning under en vinolympiade i Paris, arrangert av det franske mat- og vinmagasinet Gault Milleau.
I nyere tid ble Miguel Torres i 2002 kåret til «Man of the Year» av det internasjonale vinmagasinet Decanter, for å være drivkraften bak moderniseringen av spansk vin. Selskapet ble også kåret til «Most Admired Winebrand in the World» to år på rad i 2014 og 2015. I år igjen vant de den gjeve tittelen utdelt av det britiske magasinet Drinks International.

Bærekraftig utvikling
Torres-familien er både kjent for sine dype røtter i vinindustrien og sitt urokkelige fokus på innovasjon, samfunnsansvar og ikke minst bærekraftig utvikling. Torres & Earth er et prosjekt som går ut på å redusere CO2 utslipp per produsert flaske med 30% innen 2020, sammenliknet med 2008. Torres & Earth prosjektet tar utgangspunkt i flere aspekter som blant annet fornybar energi, bærekraftige produksjonsanlegg og gjenbruk av vann. Hittil har Torres redusert CO2 utslipp med 16% per flaske i 2017.

Etablering i Chile 
I 1979 etablerte Torres seg i Curico, Chile, for produksjon av vin. De var de første som introduserte ståltanker til produksjon av chilensk vin. Torres har jobbet mye med den gamle druetypen Pais som er over 500 år gammel, denne druetypen ble Torres familien fortalt at ikke var brukbar til produksjon av vin, Torres-familien har nå laget to viner på denne druen hvorav en av de vant tittelen World Champion Sparkling i 2016.

Marimar Estates
Miguel Torres Senior sin søster Marimar Torres har etablert seg i California, nærmere bestemt Russian River Valley, der hun produserer viner på Pinot Noir og Chardonnay. Marimar Torres er en standhaftig dame som hadde et ønske om å drive noe selv, da falt valget på vinproduksjon i USA. Marimar sin første produksjon av Chardonnay var i 1986 og året etter fulgte første produksjon av Pinot Noir.

Torresfamilien sitt engasjement for samfunnsansvar, klimaendringer, Fair Trade og bærekraftig utvikling er med på å sette standarden innenfor vindyrking i verden.