Ukens Utvalgte – Eifel-Pfeiffer Riesling Kabinett

Del på Facebook

Geir Salvesen

Geir Salvesen

Geir Salvesen er journalist og reiseleder, og skribent i NVkF. Han var ansvarlig for vinspalten i Aftenposten fra oppstarten i 1990 og i 26 år. Han har skrevet 23 bøker, de fleste om mat og vin.

Eifel-Pfeiffer riesling kabinett
VP nr. 2097001
Pris: 100,-

Dette skal du bruke 100-lappen din til i sommer

Vinen er ikke eikelagret, men har ligget på bunnfall noen måneder før tapping på flaske.  Dette gir den det modne og runde preget. Det kalde klimaet holder syrenivået høyt!

Den kan nytes alene eller sammen med asiatisk inspirerte retter, spekeskinke, lagrede oster,  krydret mat, og skalldyrsretter som gjerne kan ha innslag av chili og lime. Vinen har en del restsødme, men dette er veldig godt balansert med høy syre. En utrolig bra vin til en hundrelapp!

 

Eifel-Pfeiffer sin beliggenhet

Mosel-Saar-Ruwer er den vestligste tyske vinregionen på grensen til Frankrike og Luxemburg. Regionen ligger noen få hundre meter over havet, og klimaet er relativt kaldt. Vanligvis omfatter Moseldalen området mellom byene Trier og Koblenz. Nede i dalen mellom byene, renner elven Mosel. Ruwer er et lite område, knapt 250 ha vinmarker, som ligger langs en liten elv som renner ut i Mosel noen kilometer nord for Trier.  Området der det dyrkes vin, strekker seg cirka en mil sørøst inn i landet fra Moseldalen. Vinene fra Ruwer kjennetegnes ved en tydelig fruktighet, og med både urtepreg og florale aromaer.

 

Marius Odland er vinkelner fra Norsk Sommelier Utdannelse, og redaktør for magasinet Vin&Brennevin. I spalten Ukens Utvalgte gir han sine anbefalinger til gode kjøp, basert på kombinasjonen kvalitet og pris. Les mer om magasinet på www.vinbrennevin.no eller om vinsmakinger på www.vinkurset.no